Chec cu lamaie si fructe confiate



 

Checurile dulci sunt un desert rapid, fara multa migala si ideal pentru orice zi a saptamanii. Se pot face multe variante, totul in functie de ingredientele principale folosite. La acest chec lamaia si fructele confiate sunt ingredientele de baza.

 

Ingrediente:
4 oua
280 g zahar pudra
200 g unt
280 g faina
1 plic praf de copt cu sofran
120 ml lapte
coaja rasa de la 2 lamai
1 lingurita esenta de vanilie
100 g papaya confiata
100 g stafide
80 g merisoare uscate
100 g coaja de lamaie confiata

 

Decor:
150-200 g zahar pudra + 2-3 linguri de suc / apa
fructe confiate

 

 

Mod de preparare:
Pentru acest chec avem nevoie de fructe confiate. Le alegeti dupa preferinte sau care le aveti prin casa, ca si mine care am folosit resturi ramase de la alte preparate. In functie de ce fructe folositi, acestea se pot stropi cu un brandy sau un sirop. Eu m-am grabit si le-am folosit naturale.

 

 



Untr-um bol se freaca untul cu zaharul farin, folosind un mixer. Se separa ouale, albusele se bat tare cu putina sare, iar galbenusurile se adauga peste unt, pe rand. Se bat pana se formeaza o crema omogena.

Se adauga razalitura de lamaie, esenta de vanilie, apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Se adauga albusele cu miscari ample si la sfarsit se incorporeaza si fructele confiate.

 

 

Se pune hartie de copt intr-o tava de chec sau cozonac de 10×28 cm si se rastoarna aluatul. Se da la cuptorul preincalzit la 170 °C pentru 45-50 de minute.

 

 

Cand trece testul cu scobitoarea se scoate si se lasa sa se raceasca. Se face o glazura din zahar. Zaharul praf se freaca cu 2-3 linguri de apa, de zeama de lamaie sau de suc. Se intinde peste chec si se orneaza deasupra cu fructe confiate. Delectati-va!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Paula Gafitescu multumesc, pup!

    @Kyra ma bucur ca te incanta ideea. Pup!

    @Adina multumesc, pup!

    @catkitchen si eu, pup!

    @Timea e un deliciu si merge bine cu o cafea. Pup!

    @Simona ma bucur, pup!

    @Alina Vicu multumesc, pup!

  9. 9

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.