Clatite colorate umplute cu carne si ciuperci la cuptor



 

 

Clatite colorate umplute cu carne si ciuperci la cuptor, pentru ca de curand am facut aceste clatite colorate in rosu si verde. Din doua clatite am mai facut ca aperitiv Mini rulade din clatite colorate, iar pe restul le-am umplut cu un amestec din carne cu ciuperci si le-am dat la cuptor, cu mozzarella deasupra. Un fel principal bun si consistent. Sper ca v-am facut pofta!

 

 Ingrediente umplutura:
* 300 g carne tocata
* 1 ceapa tocata
* 1 morcov ras
* ciuperci / 1 conserva de 400 g
* verdeata tocata
* boia
* cimbru
* maghiran
* sare
* piper

 

 

 

Ingrediente clatite / 8 buc.:
* 2 oua
* 200 gr faina
* 2 linguri de unt
* varf de lingurita de sare
* 1 lingurita rasa de bicarbonat
* 250 ml lapte
* 150 ml apa minerala
* pasta de ardei dulce (la tub)
* 200 g spanac (pasta)
 
* 1 ou + 150 ml smantana
* 120 g mozzarella
 

 

 

Mod de preparare:
Curatati si taiati marunt ceapa, puneti-o la calit in 3 linguri de ulei pana devine sticloasa. Se adauga si carnea tocata si razalitura de morcov cu cca. 50 ml apa si se fierbe la foc mic 15-20 minute pana scade complet zeama.

Se adauga ciupercile tocate marunt, verdeata tocata, condimentele si mai lasati sa se intrepatrunda aromele. Se lasa compozitia sa se racoreasca. O reteta asemanatoare este si Clatite cu carne la cuptor.

 

 



Pentru clatite puneti faina intr-un castron cu ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire.

Se imparte aluatul in parti egale in doua boluri. In primul bol se pune o lingura pasta ardei, adaugang pana obtinem o cumoare frumoasa. In al doilea bol adaugam spanacul fiert si pasat la blender. Incepeti sa coaceti clatitele intr-o tigaie mare 26 cm, la foc mediu.

Modul de pregatire se gaseste AICI si clatitele vor arata asa.

 

 

Se umplu clatitele cu umplutura de carne si ciuperci, se impaturesc precum sarmalele si se aseaza intr-un vas uns in prealabil cu unt. Eu am folosit vasul roman ca era suficient de incapator pentru clatite, dar puteti folosi orice vas. Se bate un ou cu smantana, apoi se toarna amestecul peste clatite. Deasupra radem mozzarella.

 

 

Se da la cuptor la 170-180 °C pentru 25-30 de minute. Se servesc calde. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Alina Vicu ai dreptate sunt de efect. Multumesc, pup!

    @Paula Gafitescu cu mare drag esti musafirul nostru. Pup!

    @liana ma bucur ca-ti place ideea. Pup!

    @pansy cu mare drag si pe tine te asteptam la masa. Pup!

  6. 6

    De mai de multa vreme voiam sa fac niste clatite colorate umplute…dar tu mi-ai luat-o inainte si ai facut ceva deosebit.
    Arata intr-un mare fel si nu pot decat sa te felicit, draga mea Sara.
    Te tzuc cu drag !Asa-i ca nu au mai ramas….?

  7. 7
  8. 8

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.