Placinta cu varza acra, bacon si ciuperci



Placinta cu varza acra, bacon si ciuperci 1

 

Placinta cu varza acra, bacon si ciuperci, care sper sa va aminteasca de Strudel cu varza acra calita si carnat de porc, la fel de bun ca si aceasta.

 

Ingrediente:
* ulei + 1 lingura untura de porc
* 150 – 200 g bacon
* ciuperci / 1 cutie de 400 g
* 2 linguri de bulion
* piper
* boia
* cimbru
* 1-2 foi de dafin
* 1 galbenus + 1lingura de lapte / apa

 

Placinta cu varza acra, bacon si ciuperci 2-1

Mod de preparare Placinta cu varza acra, bacon si ciuperci:
Baconul se taie in feliute si se prajesc in putin ulei, apoi se scot pe o farfurie.
Varza acra se spala bine apoi se taie cat mai fin. Daca e nevoie se mai lasa in apa la desarat. In tigaia unde am prajit baconul se mai adauga ulei si se caleste varza tocata, amestecand din cand in cand.

Trebuie sa se rumeneasca, fara sa se arda. Apoi toarna bulionul, nu inainte ca bulionul intareste varza si nu o lasa sa se inmoie. Daca e nevoie se mai adauga un pic de apa si se condimenteaza cu piper, boia, chimen, foi de dafin, eventual sare.
Se adauga si ciupercile tocate cat mai marunt si mai lasam 2-3 minute sa se distuie impreuna cu varza calita. Eu am folosit ciuperci de la conserva dar se pot folosi si ciuperci proaspete, care trebuiesc distuite inaunte. Adaugam si baconul prajit.

 



 

Pe o masa fainata aluatul se inparte in doua. Avem nevoie de un vas / tava pentru cuptor de 20×20 cm. Se intinde prima foaie, se aseaza in tava si se inteapa cu o furculita. Se presara 1-2 linguri de pesmet si se rastoarna compozitia de varza.

Se taseaza si se intinde deasupra cea dea doua foaie de aluat. La fel se inteapa cu o o furculita ca sa iasa caldura care se formeaza la cuptor si sa nu se unfle aluatul. Se unge cu un galbenus de ou diluat cu o lingurita de lapte sau apa.

 

 

Se da 40 minute la cuptorul incins la 200 °C.  Dupa 15 minute se coboara tenperatura la 175-180 °C. Cand e gata se lasa in tava sa se raceasca, apoi se taie si se serveste! Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2

    De cind am mincat la Alba prima data aceasta placinta imi sta gindul numai la ea.
    Mereu imi propun sa imi iau inima in dinti si sa "alcatuiesc" si eu una.
    Sint prea departe de voi ca sa ajung in timp util ca sa mai prind o bucata.
    Promiteti ca va ginditi si la mine cind o savurati?

  3. 3
  4. 4

Dă-i un răspuns lui Lulu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.