La Aspic asortat ne putem juca atat cu ingredinente, dar si cu aranjarea lor in forme cat mai variante. Sursa de inspiratie a fost o revista maghiara, dar puteti sa concepeti diferite aranjamente si combinati.
Mod de preparare:
Ouale se fierb tare, se racesc si se curata de coaja. Sunca se taie in fasii de 4-5 mm. Cca. 350-400 ml de apa se pune la fiert cu concentratul de legume sau de pui.
Se inmoaie gelatina in 100 ml de apa pentru cateva minute. Se adauga usor supa fierbinte si se amesteca pana cand se dizolva bine gelatina. Se incorporeaza si vinul.
Se pregatesc 4 boluri (eu am folosit pahare) si se toarna in fiecare cateva linguri cu supa. Se da la frigider sa se intareasca, timp în care se pastreaza restul de supa la bain-marie sa fie caldut si sa nu se intareasca.
Se scot bolurile, se adauga cate o jumatate de ou fiert, iar de jur imprejur se aseaza feliile de sunca. Se acopera cu supa si se lasa iar la rece. Se scot iar si se adauga si cealalta jumatate de ou, plus boabele de mazare care se repartizeaza uniform in cele 4 boluri. Se acopera cu restul de supa si se tine la rece. La servire se rastoarna pe farfurii decorate cu verdeata si cuburi de ardei rosu.
Ce frumos e! Mai mare dragu' sa mananci asa ceva.
Felicitari Sara!
Este atit de aspectuos aperitivul tau si sint sigura ca e si foarte gustos.
ce nebunie de culori, aperitiv de revista! te pup, Sara!
Super faina ideea Sara draga ! Arata asa de fain ca….parca ti-e mila sa le mananci !!!
Superb arata!!!Bravo!
Foarte frumos! Felicitari! <3
Foarte frumos! Felicitari! <3
Waw, cum arataaa!!! Va felicit ptr toate ideile pe care le aveti!!
Wow, ce prezentare!! Felicitari, arata fabulos de bine!!
oh, cat e de frumos colorat! Superb!