Piept de pui cu susan

 

Desi Puiul cu susan este o mancare chinezeasca, aceasta reteta este pregatita dupa gustul nostru. E o reteta care desi ne place, nu am mai facut-o cam demult.



Ingrediente / 2 persoane:
1 piept de pui
sare si piper
1 ceapa tocata
ulei de masline
1 lingura de miere
1 lingura sos de soia
1 ceasca supa de pui
4 linguri de ketchup
2-3 lingurite amidon
seminte de susan

 

pilaf de orez

 

 

Mod de preparare:
Avem nevoie de un piept de pui dezosat, fara piele. Eu am avut un piept de pui destul de mare, asa ca pentru 2 persoane am folosit doar un singur lob. Adaptati dupa numarul de persoane si marimea pieptului. Se taie in cuburi potrivit de mari.

 

 







loading...

Ceapa se toaca si intr-o tigaie se pune la calit. Cand a devenit sticloasa se adauga cuburile de carne, mierea, sare si piper dupa gust. Se prajesc putin pe toate partile sa prinda putina crusta, apoi se adauga restul ingredientelor.

Se lasa sa scada sosul si spre sfarsit adaugam si 2 lingurite de amidon dizolbat in 3-4 linguri de apa rece. Cand a scazut sosul si carnea e frageda mancarea este gata.

 

 

Intr-o tigaie fara ulei se prajesc putin semintele de susan cat sa-si degaje izul. Am servit pieptul de pui pe un pat de orez, cu susan prajit deasupra. Pofta buna!



loading...

Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Paula Gafitescu multumesc la fel, pup!

    @Alina Vicu e foarte bun si noua ne place. Pup!

    @coco ma bucur ca avem gusturi comune. Pup!

    @Licuta Marin ma bucur, Te sarut!

    @TeoBucatar ai dreptate. Pup!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>