Placinta cu loboda

 

Originea exacta a lobodei nu se stie, e undeva intre Europa si Asia. Este o planta erbacee, anuala, cu înaltimea de 0,8-2 m. Frunzele de forma triunghiulara, care au culoarea verde, rosu-violaceu sau usor galbui (mai putin intalnita) se folosesc mai ales la ciorbe, dar si la prepararea diferitor salate.

Eu am folosit-o la aceasta placinta, care sper sa va placa.
Retete similare cu aceasta sunt si Placinta cu iaurt, bacon si spanac si Placinta cu zucchini si feta.

 

 

 Ingrediente Aluat:
* 300 g faina
* 150 g unt
* 1 ou intreg
* 2-3 linguri de smantana
* sare
* 1 galbenul  + 1 lingura de lapte pentru uns

 

Ingrediente umplutura:
* 3-5 legaturi de loboda
* 5-6 fire ceapa verde
* 3-4 fire de usturoi
* 1 legatura marar verde
* 250 g telemea sfaramata
* 2 oua
* 4-5 linguri de smantana

 

 

Mod de pregatire Placinta cu loboda:
Pregatim aluatul fraged care este usor si rapid de facut. Nici nu trebuie lucrat mult timp si unde il pregatim trebuie sa fie rece. In faina cernuta adaugam untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina.

Va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos. Apoi adaugam oul si 2-3 linguri de smantana. Rezulta un aluat pe care-l infasuram in folie de plastic si-l dam la frigider.

Pentru umplutura ingredientul cheie este loboda.

 

 







loading...

Se spala si se taie fideluta. Firele de ceapa si usturoi se spala si se taie marunt. Se amesteca cu loboda si se lasa in strecuratoare sa se scurga bine de apa. Se adauga si branza sfaramata.

 

 

Cele doua oua se bat cu o furculita, se adauga smantana si se toarna peste verdeturi.

Aluatul fraged il impartim in doua. Intindem prima foaie si o asezam intr-o tava de 21×21 cm. Rasturnam umplutura. Se intinde si a doua foaie de aluat. Se amesteca un galbenus cu o lingura de lapte si cu o pensula se acopera placinta.

Cu o furculita se fac gauri in aluat, ca sa poata iesi aburi din umplutura si sa nu creasca la cuptor. Gaurile cautam sa le facem pe unde ulterior vom taia si placinta, astfel bucatile vor arata bine. Dam la cuptor cca 40 de minute la 180 °C.

 

 

Cand scoatem tava din cuptor o lasam cca. o jumatate de ora sa se racesca putin, apoi cu un cutit zimtat taiem placinta in bucati.
Merge servita si calda si rece. Pofta buna!

 



loading...

Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>