Kugloff-ul este o reteta simpla, perfecta pentru Sarbatori dar si pentru orice alta zi a anului. E pufos, moale, umed, minunat langa ceaiul sau cafeaua de dupa-amiaza.
Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu migdalele, praful de copt si se amesteca usor.
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Se adauga si esenta de migdale cu grija sa nu scapati prea mult, ca-i tare.
Apoi se incorporeaza si faina.
Ungem o forma pentru kugloff de 22 cm diametru cu unt / ulei si tapetam cu faina. Rasturnan aluatul retultat
Se da în cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 min. la 180 ° C.
Se lasa prajitura sa se raceasca în forma, apoi se pune pe un gratar. Se poate pudra simplu cu zahar pudra, dar fiind Sfintele Paste l-am ornat cu bomboane care imita ouale colorate. Pentru a se lipi bomboane, se face o glazura de zahar din 200 g zahar farin, 2-3 linguri de apa si esenta de fructe.
Se freaca cu o lungura pana devine fluida si apoi se lasa sa se preliga pe kugloff. Deasupra se pun bomboanele.
Tot ceea ce faci tu ….e bun de expozitie !!! Bravo !
Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
Un Paste fericit sa ai !
Kugloff-ul arata minunat , ca tot ceea ce iasa din mainile tale de altfel.Paste Fericit sa aveti.
Minunat arata! Sarbatori fericite!
Foarte frumos! Sarbatori Fericite si Luminate, cu pace in suflet! >:D<
Va doresc sarbatori fericite si multe succese!
Hristos a inviat!
Pufos si aratos ! 🙂
Paste fericit !
Un kugloff de sarbatoare!!
Paste fericit va doresc!