Kugloff cu migdale



 

Kugloff-ul este o reteta simpla, perfecta pentru Sarbatori dar si pentru orice alta zi a anului. E pufos, moale, umed, minunat langa ceaiul sau cafeaua de dupa-amiaza.

 

Ingrediente:
250 g zahar praf
1 plic zahar vanilat
200 g unt
6 oua
220 g faina
100 g migdale macinate
3 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de migdale
sare

 

Glazura de zahar:
200 g zahar farin
2-3 linguri de apa
esenta de fructe
bomboane decor

 

 

Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu migdalele, praful de copt si se amesteca usor.

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Se adauga si esenta de migdale cu grija sa nu scapati prea mult, ca-i tare.



Apoi se incorporeaza si faina.
Ungem o forma pentru kugloff de 22 cm diametru cu unt / ulei si tapetam cu faina. Rasturnan aluatul retultat
Se da în cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 min. la 180 ° C.

 

 

Se lasa prajitura sa se raceasca în forma, apoi se pune pe un gratar. Se poate pudra simplu cu zahar pudra, dar fiind Sfintele Paste l-am ornat cu bomboane care imita ouale colorate. Pentru a se lipi bomboane, se face o glazura de zahar din 200 g zahar farin, 2-3 linguri de apa si esenta de fructe.

Se freaca cu o lungura pana devine fluida si apoi se lasa sa se preliga pe kugloff. Deasupra se pun bomboanele.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1

    Tot ceea ce faci tu ….e bun de expozitie !!! Bravo !
    Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
    Un Paste fericit sa ai !

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.