Carnati in aluat cu cimbru la cuptor



 

Carnati in aluat cu cimbru la cuptor, o reteta specific englezeasca tin sa o fac cam de ceva vreme. Am gasi mai multe variante. Se poate face cu cartabosi sau carnati fie proaspeti, fie putin afumati, iar aluatul poate sa fie mai fluid sau ca aluatul de paine. Am ales o varianta simpla si rapida.

 

 
Ingrediente:
6 carnati de porc
2 linguri ulei de masline
 
Pentru aluat
200 g faina
2 oua
250 ml lapte
1 lingura mustar
cimbru uscar sau proaspat
sare
 
 

 

Mod de preparare:
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus. Intr-un bol se cerne faina si o lingurita de sare. Ouale batute cu o furculita impreuna cu mustarul si laptele se incotporeaza cu o lingura de lemn sau un tel in faina. Rezulta un aluat fluid ca de clatite. Se adauga cimbrul, eu am folosit cimbru uscat dar daca avet proaspat e mai indicat. Se lasa sa se odihneasca.

Separat intr-o tigaie cu putin ulei se prajesc carnati. Cand s-au rumenit se aseaza intr- forma de yena sau de ceranica impreuna cu uleuil. Se rastoarna printre carnati aluatul cu cimbru.



 

 

Se da la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Primele 15-20 de minute se lasa cuptorul la 200 °C, apoi se reduce focul la 180 °C. Cand capata o culoare maronie este gata. Se scoate se lasa cateva minute apoi se serveste alaturi de o salata. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Dorina ai dreptate, ii tare bun. Pup!

    @ghiocel07 eu am folosit carnati proaspeti dar merg la fel de bune si afumati. Pup!

    @Roswitha ma bucur ca-ti place ideea. Pup!

    @Kyra multumesc, pup!

    @DiaMar ma bucur, pup!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.