Camembert in crusta



 

„Camembert en croûte feuilletée” vorba francezului este un excelent aperitiv, dar poate fi servit si pe post de desert alaturi de un vin dulce. In crusta, langa branza Camembert sau Brie se poate adauga dupa preferinte fructe uscate, gem, dulceata, nuci, fulgi de migdale. Un deliciu!

 

Ingrediente:
2 x 125 g branza Camembert sau Brie
2-3 linguri dulceata de visine
400 g aluat de foietaj
1 galbenus  +1 lingura lapte/apa
sare

 

 

Mod de pregatire:
Aluatul de foietaj se imparte in doua. Se intinde din fiecare cate un patrat si-n centru se pune cate o lingura de dulceata de visine sau de gem, ce aveti sau ce va place. Se aseaza rotita de branza si se imbraca in aluat. Am impachetat diferit cele doua rotite de Camembert, dupa cum se vede si-n imagini.

Surplusul de aluat se inlatura si se fac frunzulite cu care ornam rotitele de Camembert in crusta. Se freaca un galbenus de ou cu o lingura de apa sau lapte si se pensuleaza aluatul pe tote fetele.



Se incalzeste cuptorul la temperatura de 220 °C, se introduce tava tapetata cu hartie de copt si cele 2 rotite pentru 15-20 de minute pe raftul de mijloc pana ce aluatul s-a colorat.

 

 

Se lasa sa stea la temperatura camerei timp de cel putin o ora inainte de servire. Eu am facut poze mai repede de aceea vedeti branza cum curge. Se serveste alaturi de biscuiti aperitiv sarati. Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    Hello, darling. Am facut si eu si mi-a placut mult. Normal nu trebuie sa se manance cald ca branza sa curga? Eu asa stiam. (seamana cu lava cake.hahaha). Pupici.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.