Muffins cu malai si carnati



 

Aceste muffins au in compozitie lor si malai, care impreuna cu bucatite de carnati dau chiar bine. E un aperitiv nu foarte elegant, dar pentru a le savura in familie sunt grozave.Ideea am gasit-o pe iowagirleats.com, m-a atras, asa ca le-am incercat si vi le recomand si voua.

 

 

Ingrediente 14 buc:
125 g faina
125 g malai
60 g zahar
1 lingurita de sare
5 g praf de copt
5 g bicarbonat
2 oua
200 ml iaurt sau lapte batut
70 ml ulei de masline
cca. 250 g de carnati de porc

 

 

Mod de pregatire:
Se incalzeste cuptorul  la 180 °C.
Intr-un castron se combina faian, malaiul, praful de copt, zaharul, bicarbonat de sodiu si sarea. Se adauga cele doua oua si se amesteca, se continua cu iaurtul si uleiul. Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.

 

 



Se taie carnati in bucati de cca. 2.5-3 cm.

 

 

Forma de muffins/briose se unge bine cu ulei si cu o lingura se umple cu 2/3 de aluat. Se pune in centru fiecaruia cate o bucata de carnat, apasand sa intre in aluat.
Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand au devenit maro-auriu.

 

 

Se lasa sa se raceasca 5 minute, se scot din forme si se servesc. Se pot pastra in frigider si inainte de servire se incalzesc in microunde. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
    • 7

      Paula si eu cand am gasit aceasta reteta m-am mirat de ce pune zahar la carnati. Dar sa stii ca da foarte bine, malaiul care este ingredientul forte cere putin dulce, iar 60 g nu e mult. Poti sa mai reduci dar putin sa pui totusi.
      Te mai astept!

Dă-i un răspuns lui janet frunza Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.