Rulouri de manzat in sos de gulas cu cartofi dulci



 

Manzatul este un vitel castrat cu varsta pana la 3 ani, de aceea carnea sa este foarte frageda si trebuie sa aiba culoarea de un rosu viu. Preparatele sunt fine si rafinate. Sper sa va placa aceste Rulori de manzat fierte in sos de gulas, alaturi de un piure de cartofi dulci.

 

Ingrediente:
500-600 g manzat feliat
1-2 lingurite de Hüspuhitó só (condiment fragezire)
1-2 linguri de mustar
condimente de vita
marar proaspat tocat
bete de frigarui

 

 

Sos Gulas:
20 g condimente FUCHS Gulas Unguresc
1 lingurita pasta de Gulas dulce (la tub)
1 lingura de pasta de rosii
otet balsamic (dupa gust – optional)
250 ml supa (vita sau legume)

 

Piure de cartofi:
400 g cartof dulce
50-60 g unt
½ lingurita de paprika
sare

 

 

Mod de preparare:
Avem nevoie de 2 felii mari sau 4 mai mici de manzat gata taiat ca pentru snitere. Se luati gata pregatite din supermarket sau la macelarie cereti sa vi le portioneze frumos. Eu am avut doua felii mari, le-am mai batut putin si le-am taiat pe jumate. Se dau cu un condiment pentru fragezime, eu am folosit Hüspuhitó só. Nu stiu daca este si varianta romaneasca de aceea puteti face un amestec din: 2 catei de usturoi, ulei de masline, o lingura de miere, o lingurita zeamă lamaie, 100 ml vin roşu, sare, piper, busuioc. Se lasa la macerat 1-2 ore pentru ca manzatul este fraged.



Dupa fragezire se ung cu mustar, se condimenteaza cu condimente de vita si se presara deasupra marar proaspat tocat. Se ruleaza fiecare bucata si se prinde cu cate o jumatate de frigaruie ca sa nu se desfaca. Se pune intr-un vas cu putin ulei si apa, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 200 °C pentru 20-25 de minute.

Intre timp facem un sos de gulas. Dintr-um plic de FUCHS Gulas Unguresc se foloseste pentru cele 4 rulouri doar cca. 20 de g de condiment. Avei griza ca este sarat, de aceea am folosit mai putin si am adaugat gulas dulce de la tub. Se amesteca cu o cana de supa si se pune pe foc intr-un vas pana se ingroasa. Se mai adauga o linguta pasta de rosii si optional, otet balsamic dupa gust. cand este gata se adauga in sos rulourile de manzat de la cuptor si se mai fierb cca. 10 minute sa se patrunga sosul in carme.

 

 

Pentru garnitura am facut un piure din cartofi dulci, cca 400 g. Se pot fierbe si direct in apa, dar piureul va fii mai apos. Asa ca l-am taiat bucati si l-am fiert pe aburi ca-n imagine. Ii intepati cu o furculita sa vedeti cand s-au inmuiat. Se Pun intr-un bol si se paseaza cu o presa de piure. Se pune cca 50-60 unt si se condimenteaza dupa gust.

 

Rulourile fierte in sos de gulas se servesc pe un platou alaturi de piure-ul de cartofi dulci. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.