Sos de macris cu tortelloni



 

Macrisul in stare proaspata e minunat tocat in salate sau in sandwich-uri sau ca o garnitura langa fileuri de peste sau de pui.

Atunci cand este gatit, macrisul e bun sub forma de supa sau sosuri. Sosul de macris este grozav langa o friptura de pasare sau de vita, peste un peste la gratar, la cuptor, fiert sau prajit in tigaie.

 

 

Ingrediente:
3-4 gramezi de frunze de macris
50 g unt
2-3 linguri ulei masline
2 lingurite amidon
2-3 linguri de smantana
1 lingura zahar
sare
piper
suc de lamaie
marar proaspat tocat
250 g tortelloni cu sunca

 

 

Mod de pregatire:
Spalati frunzele de macris, apoi scoateti partea din centru si tulpinile si taiati sau rupeti frunzele.



 

Intr-o tigaie la foc mediu topiti untul in uleiul de masline..Adaugati macrisul mestecand pana cand frunzele devin ofilite. Scoateti frunzele si adaugati 2 lingurite de amidon dizolvat in putina supa sau apa. Amestecati continuu, pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugati smantana mestecand cu o lingura.

Se adauga inapoi frunzele de macris, o lingura de zahar, sare, piper si se mai fierbe 5-6 minute. La sfarsitul fierberii se adauga sucul de lamaie, dupa gust si verdeata tocata.

Sosul de macris se serveste cald, la friptura de miel, pasare sau vita. Eu acum l-am servit peste tagliatoni fierte dupa instructiunile de pe ambalaj, dar puteti folosi orice alt sortiment de paste.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.