Dulceata din coaja de pepene verde



Este perioada cand nu ne lipseste din frigider un pepene verde care sa ne racoreasca acum pe canicula. Daca nimeriti un soi de pepene cu coaja alba mai groasa, faceti aceasta dulceata, sigur o sa va placa.

Nu este parfumata ca Dulceata de zmeura sau Dulceata de capsuni cu menta, dar cu aroma de lamaie este foarte buna.

 

Ingrediente:

o farfurie adanca cu varf de cuburi de coaja de pepene verde

 

Sirop:



600 ml apa
800 g zahar gelifiant
coaja si zeama de la o lamaie mare

Mod de preparare:

Cojile de pepene dupa ce i-am savurat partea rosie, le taiem cu un cutit ascutit partea verde si le taiem in cubulete potrivite, ca-n imagine. Se pune pe foc la fiert apa, zaharul si fasiile de coaja de la o lamaie mare sau doua mai mici.

Se lasa sa fiarba siropul pana cand se leaga. Cantitatea de apa este mai mica decat zaharul, pentru ca cuburile de pepene isi mai lasa apa la fiert.

Se adauga si cubuletele de pepene verde si se continua fierberea avand grija sa luam spuma alba care se face deasupra.

Vom testa daca s-a legat turnand o picatura pe o farfurie rece si daca aceasta se ingheaga dulceata este gata. La sfarsit se adauga si zeama de lamaie.

Se lasa dulceata sa se mai raceasca in cratita; cand este calduta se poate pune in borcane.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    @M. Angi S sa o incerci merita. Pup!

    @fashion doctor eu asa am mostenit-o dar imi place tare mult ideea ta cu stafide si coji de portocale. Cred ca am sa fac macar 2 borcanele. Multumesc!

  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.