Placinta cu branza si marar



Placinta cu branza este cea mai cunoscuta. Fie ca este dulce sau sarata este la fel de buna. Aceasta este o placinta sarata cu mult marar proaspat.

 

Ingrediente / tava de 21×21 cm:
cca. 50 ml ulei
2 galbenusuri + 150 ml lapte (pentru uns)
 Pentru umplutura de branza:
200 g branza telemea
3 oua mari
3 linguri smantana
1 lingura de gris
vegeta (dupa caz)
1 legatura marar proaspat tocat

Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca branza prospata, branza telemea rasa, smantana si ouale. Se condimenteaza dupa caz in functie de cat de sarata este branza telemea, se adauga o lingura de gris si  mararul proaspat tocat marunt.

Se unge o forma / tava de 21×21 cm. Foile de placinta se impart in doua, se aseaza prima jumatate de foi, unse fiecare cu ulei de masline. Se adauga peste foi umplutura de branza si se acopera cu restul de foi de placinta.
Se portioneaza cu grija in patrate, apoi se adauga deasupra galbenusele diluate cu lapte. Se introduce in cuptorul incalzit la 170 °C pentru cca. o ora.



 

Cand s-a rumenit se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

Este tare buna, o sa va placa. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @@Licuta Marin ma bucur, pupik!

    @Dia Daria chiar este, ai dreptate! Pup!

    M.Angi S. si noua ne place. Pup!

    @Lubita Iancu ai dreptate, urda si branza de capra e o combinatie super. Pup si duminica frumoasa!

  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Monica D. multumesc de atentionare. Am omis sa scriu si smantana in descriere, dar ti-ai dat seama ca numai in umplutura se poate pune alaturi de restul ingredientelor scrise. O zi frumoasa si te mai astept!

  9. 9

Dă-i un răspuns lui Dia Daria Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.