Ardei iuti murati



 

Eu una nu pot manca iute sub nici o forma, in schimb sotul meu Miki parca nu-i „aluneca” mancarea daca nu are un ardei iute alaturi. Asta este…  cum spune o vorba… gusturile nu se discuta!

Ingrediente:
500 g ardei iute (ce soiuri preferati)
500 ml otet de 9%
500 ml apa
1 lingura sare grunjoasa
1 lingutita piper boabe
1 lingurita boabe de mustar (optional)
2 foi de dafin

Ardei-iuti-murati

Mod de pregatire:



Ceva mai usor nici ca se poate.Se aleg ardei proaspeti si sanatosi. Se spala, se scurg si jumatate de ardei se aseaza intregi in borcane, iar restul se taie bucati de 1,5-2 cm si se pun in alte borcane. Astfel ii serviti in functie de situatie.

Separat, intr-un vas se fierbe apa, otetul, sarea si restul condimentelor si asa fierbinte se toarna in borcane. Borcanele se aseaza fie pe lama unui cutit, fie se infasoara in carpe umede, ca sa nu pocneasca de la lichidul fierbinte. Se inchid ermetic cu capace si se pun la cald in patura iar a doua zi in camara.

 

Alte retete de Muraturi gasiti AICI.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.