Tarta cu vinete si masline

Imi placa placinta sarata cu orice umplutura si de regula o fac cu foaie jos – foaie sus, apoi le tai in cuburi, ca e mai practic si mai frumos ca prezentare. Dar cum nu am mai facut o tarta cam de mult, am hotarat ca sa transform placinta cu vinete in tarta cu vinete. A fost un deliciu, sper sa va placa si voua!

 

Ingrediente crusta:
300 g faina
200 g unt
1 ou
2 linguri de apa / lapte rece
1 lingurita de sare
Ingrediente umplutura:
2 vinete mari
60 g masline negre / verzi
6-7 rosi cherry
1 morcov mic taiat cuburi (optional)
1-2 linguri de mazare (optional)
300 ml smantana lichida
4 oua
cimbru uscat
marar uscat
sare
piper

Mod de pregatire:

Pregatim aluatul fraged care este usor si rapid de facut. Nici nu trebuie lucrat mult timp si unde il pregatim trebuie sa fie rece. In faina cernuta adaugam untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina.

Va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos. Apoi adaugam oul si 2 linguri de apa sau lapte rece. Rezulta un aluat pe care-l infasuram in folie de plastic si-l dam la frigider. Pentru imagini cu modul de pregatire gasiti AICI si AICI.







loading...

Pentru umplutura, taiem cele doua vinete in cuburi de cca. 1,5 cm pe care le prajim intr-o tigaie cu ulei. Vor inghiti ceva ulei, de aceea le scoateti pe o farfurie cu hartie absorbanta.

Pentru mai multa culoare eu am adaugat si un pumn de legume (mazare si morcov) congelate. Dar puteti sa le omiteti. Maslinele trebuie sa fie fara samburi, iar rosiile taiate rondele si scurse de zeama.

Intindem aluatul cu un sucitor pe o planseta cu faina si apoi o asezam in forma de tarta. Intepam fundul tartei cu o furculita si o dam 5-6 minute la cuptor la foc tare 200 °C. O scoatem si asezam deasupra umplutura: cuburile de vinete, maslinele taiate pe jumatate, pumnul de morcovi si mazare, rondelele de rosii si acoperim cu restul de vinete.

Intr-un bol batem ouale cu o furculita, nu mixer si incorporam smantana. Condimentam dupa gust si rasturnam peste amestecul din tarta cat sa le acopere. Dam la cuptor coborand temperatura la 180 °C, pentru 40-45 de minute. Pofta buna!



loading...

Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Daca-mi permiteti o intrebare D-na Sara ca eu nu pot sa tac. Cam ce dimensiune ar avea forma D-voastra de tarta ? Va multam anticipat. Hahaha. Pupici.

  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>