Tort de Salata boeuf



 

O reteta de la Laura Adamache pentru care ii multumesc si cu care am intentionat sa particip la un concurs organizat de ea, dar am incurcat datele de inscriere si am pierdut startul.
Imi doream oricum sa o fac, iar zilele trecute a picat tocmai bine pentru o intalnire cu prietenii.

 

Ingrediente – 24 cm
600 gr rasol vita
4-5 cartofi mari rosii
5 morcovi medii
1 telina medie
150 gr mazare
100 gr fasole verde
150 gr castraveti murati
125 gr gogosari murati
150 gr maioneza
1 ceapa (pt fiert rasolul)

 

 

  Baza crocanta tort:
250 gr grisine foarte crocante
100 gr unt rece

 

Decor
100 gr maioneza
3-4 oua fierte tari
1 lingura ketchup bio
patrunjel
capere/masline

 

 

Mod de preparare:
Pentru inceput, punem gogosarii si castravetii intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
Intr-o oala incapatoare, punem 2-3 l de apa, adaugam rasolul spalat bine si 2 lingurite de sare.

Dupa primul clocot, aruncam prima apa, spalam bine bine rasolul si oala. Umplem oala cu 2-3 l de apa calduta, adaugam rasolul spalat bine, telina curatata si taiata in felii, morcovii curatati si taiati in bucati de 3-4 cm si o ceapa intreaga, curatata, crestata la capete.

Acoperim oala pe trei sferturi cu un capac si lasam carnea si legumele sa fiarba pe foc moderat pana cand sunt complet patrunse.
Intr-o oala separata fierbem cartofii intregi, necuratati pana cand sunt patrunsi. Intr-o craticioara mai mica, fierbem mazarea si fasolea verde pana cand sunt patrunse.

Scoatem rasolul, morcovii si telina din supa si le lasam intr-o strecuratoare sa se scurga si sa se raceasca.
Scoatem cartofii din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca complet. Scurgem mazarea si fasolea si le lasam si pe ele intr-o sita la scurs si racit. Taiem morcovii, telina, castravetii, gogosarii, rasolul, fasolea verde si cartofii curatati in patratele cat mai mici posibil si le punem intr-un vas. Adaugam maioneza si amestecam cu grija. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il bagam la frigider.



Mod de preparare baza crocanta
Mixam grisinele cu untul foarte rece din frigider pana cand obtinem un “aluat” sfaramicios.

 

 

Asamblare tort:
Intr-un cerc detasabil, formam un strat de 2-3 cm din aluatul sfaramicios pe care-l presam bine cu ajutorul unei linguri.

Adaugam salata boeuf si o nivelam frumos. Acoperim cercul cu folie de plastic alimentara si il lasam in frigider pentru 1-2 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi. Indepartam cu grija cercul.

 

 

Imbracam tortul intr-un strat de maioneza. Il ornam pe margini cu felii de ou fiert.
Pentru ciufuletii de pe tort, am amestecat 1 lingura de ketchup cu 2 linguri de maioneza iar in varful fiecarui ciufulet am pus capere bine scurse si o frunza de patrunjel, eu am folosit menta. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

    Concursul Laurei inca nu s-a incheiat, s-au modificat datele. Ultima zi de inscriere este 29 🙂 Va tin pumnii, e pacat ca asa o reteta sa nu fie inscrisa in concurs!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.