Pateuri cu pui si ficatei, usor de realizat, doar dintr-un aluat de foietaj si o umplutura cu ce avem prin frigider. Fie ca-s cu umplutura sarata sau dulce, ti se topesc in gura. Acum va invit la un pateu cu ficatei de pui.
Modul de preparare Pateuri cu pui si ficatei:
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga carne tocata si se condimenteaza. Lasa pe foc, pana scade zeama pe care o lasa carnea. Cand carnea este facuta si sosul scazut, se opreste focul. Separat se prajesc ficatei, apoi se taie in cuburi. Se fierb tare doua oua care apoi se taie in cubulete. Ceapa verde se toaca marunt impreuna cu mararul. Toate se amesteca intr-un bol la care se adauga un ou batut, o lingura de pesmet (care sa absoarba umezeala) si se condimenteaza dupa gust.
Aluatul de foietaj se intinde si se taie forme rotunde. In mijloc se pune cu lingurita din umplutura si se unge imprejur cu apa. Se aseaza alta forma rotunda deasupra, se apasa bine cu degetul de jur imprejur.
Se repeta pana ternimam aluatul si umplutura si se aseaza pateurile in tava de cuptor pe hartie de copt. Se cresteaza si se ung cu galbenus de ou diluat cu o lingura de apa. Marginea nu se unge cu ou, deoarece nu mai creste bine la cuptor.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 °C, apoi dupa 5-6 minute se cobora tenperatura la 180°C. Pofta buna!
Eeeei ce bune trebuie sa fie!!
Ce dragute si gustoase sunt 🙂
Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!
Ce de bunatati faceti.. Cu siguranta trebuie sa le fac si eu!
Pup
ce bunatate,delicios,se poate face si cu alte umpluturi,mie nu prea imi place ficatul,cu siguranta le voi incerca ,faina reteta
@Lubita Iancu multumesc, pup!
@Laura ma bucur, pup!
@dia Daria succes cu noul aspect! Pup!
@Simona multumim de aprecieri. Te sarutam!
@aneta sigur ca poti folosi ce-ti place tie. Scoti ficatul si poti folosi doar bucati de carne de pui, sau porc… Ma bucur ca vrei sa o incerci!