Pulpe de pui Tandoori

 

Puiul Tandoori este una dintre cele mai cunoscute retete indiene, iar denumirea vine de la stilul de gatit, in care se foloseste cuptorul de lut numit tandoori. Reteta o putem adapta si pentru cuptorul nostru de la aragaz, dar mai mult ca sigur ca nu vom obtine gustul original. Chiar si asa pulpele au o savoare speciale si se topesc in gura, asa ca merita sa incercati.

 

Ingrediente:
6 pulpe mari de pui fara piele
1-2 lingura suc de lamaie
2 lingurite boia iute (sau dulce)
sare dupa gust
piper
vin alb
ulei de masline

 

 

Marinata:
250 g iaurt (preferat de capra)
2 cm ghimbir
3 catei de usturoi
1 lingurita curcuma
2 lingurite chimion macinat
2 lingutite coriandru macinat
2 lingurite boia iute (sau dulce)
1 lingura pasta de tomate

 

 

Mod de pregatire:
Se spala bine pulpele de pui iar apoi se sterg prin tamponare cu un prosop.

 

 

Se fac 2-3 crestaturi de cca. 1 cm in carne perpendicular pe os. Se freaca apoi pulpele cu boia, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si se dau la rece 10-15 minute.

Intre timp pregatim adevarata marinata din ingredientele de mai sus care se amesteca intr-un bol. Daca aveti condimentul tandoori este mai simplu. Atunci amestecati 2 lingurile de tandoori cu iaurtul si ghimbirul, restul ingredientelor (mentionate mai sus) fiind cuprinse in condiment. Se amesteca totul bine pana devine o pasta uniforma.







loading...

Se ung din nou pulpele cu acest amestec de iaurt, indesand cat mai bine in crestaturi. Se pun pulpele intr-o punga de plastic, se toarna deasupra restul marinatei si se inchide punga. Se da la rece minim 3 ore.

Se pregateste o tava sau un vas adanc, se tapeteaza cu folie de aluminiu si se pune in vas un gratar.

 

 

Eu am folosit gratarul pe care racesc tortul. Se aseaza pe gratar pulpele, se stropesc cu putin ulei de masline si se dau la cuptorul incins la 180 °C pentru 40 de minute. La jumatatea intervalului se intorc pulpele si eu am mai complectat cu vin alb, ca ne place savoara care o da fripturilor.

 

 

Se serveste cu orez sau cuscus. Modul de preparare a cuscus-ului il aveti AICI. Pofta buna!

 



loading...

Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>