Sarmale cu varza dulce



Sarmalele fie ca-s pregatite din varza acra ca AICI, fie din varza dulce sunt la fel de bune. Cu mici diferente de la o zona la alta a tarii, sarmalele sunt o mancare traditionala pentru toti romanii.

 

Ingrediente:

800 g carne tocata amestec
2 cepe tocate
2 linguri orez
1 caţel de usturoi tocat
1/2 lingurita cimbru tocat
3/4 lingurita de menta
200 g costita afumatura
1 cutie rosii in bulion
boia de ardei
sare
piper
ulei sau untura de porc
apa
1 varza alba / dulce
crengute de cimbru

Mod de pregatire:

Varza alba se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala apoi se opareste in apa cu otet si sare. Astfel foile se desprind frumos.



Pentru umplutura se amesteca carnea tocata, ceapa calita in prealabil, orezul, usturoiul, cimbrul, menta, boiaua, sarea si piperul. Se umplu foile de varza cu umplutura de carne, de regula cat o nuca, dar daca va plac mai mari puneti mai multa umplutura, apoi rulati cu totul.
Frunze de varza prea mici sau prea rigide care nu se pot rula se vor taia julien cat mai subtire.

In partea de jos a vasului se aseaza un strat de varza tocata, apoi se aseaza sarmalele in straturi suprapuse alternand cu bucati de costita si crengute de cimbru pana le terninati. Deasupra se mai pune un strat de varza tocata. Se pun deasupra rosiile in bulion, apa cat sa le acopere si ulei, iar daca va permite stomacul puteti sa incolcuiti uleiul cu 1-2 linguri de untura de porc.

Se fierb cca o ora jumatate. Se servesc simple sau cu mamaliga si smantana. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    @Mari ai dreptate, pupici!

    @Rocsy Ciobanu te cred, dar eu una sunt asa o carnivora ca asi putea sa le fac numai din carne… glumesc desigur! Te sarut!

    @Dana Cristea ma bucur, multumesc! Te sarut!

  5. 5
  6. 6

    Cele mai bune sarmalute , pentru mine, sunt acestea !!! Cu varza proaspata……MI-NU-NA-TE !!!
    Pot sa ma servesc ? Musai cu smantana…..
    Te tzuc cu mult drag !

Dă-i un răspuns lui Adriana Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.