Budinca cu mac si stafide



 

Budinca este un desert simplu, nepretentios, dar atat de bun si de aromat. Ca-i din orez sau paste, ca are aroma de lamaie sau portocala, ca-i imbunatatita cu mac, nuci sau stafide, acest desert este iubit atat de cei mici cat si de cei mari. Azi va invit la o budinca din paste cu lamaie, mac, si stafide. Delectati-va!

Ingrediente:
300 g paste (taitei, spaghete…)
150 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
coaza rasa de la o lamaie
1 lingura amidon
60 g mac
60 g stafide aurii
4 oua
200 + 50 ml smantana lichida
75 g unt

 



Mod de preparare Budinca cu mac si stafide:
Pastele se fierb dupa instructiunile de peambalaj. Stafidele se pun la inmuiat in sirop cald.
Intr-o rasnita se macina macul impreuna cu zaharul, care va ajuta ca macul sa nu devina cleios.

Intr-un bol se bat 3 oua cu un tel. Se adauga zaharul, macul, smantana lichida, coaja rasa de la o lamaie, amidonul, stafidele si vanilia.
Cu 20 g de unt se unge un vas termoizolant. Se pun pastele si se amesteca cu compozitia lichida. Deasupra se adauga oul ramas batul cu 2 linguri de smantana.
Se introduce budinca in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 50 minute.

 



 

Se scoate din cuptor si oimediat se adauga deasupra felioare din untul ramas. Se portioneaza dupa ce s-a racit. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.