Mancare de praz cu ciuperci si masline



Ingrediente:
2-3 fire de praz subtiri
rosii decojte, 1/2 conserva
150 gr masline negre
200 g ciuperci sau o conserva (400 g)

100 ml ulei de masline
100 ml vin alb
1 lamaie
patrunjel verde
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei. pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite de la conserva impreuna cu sucul propiu, vinul si daca mai este nevoie putina apa.

 

 



Cand incepe sa fiarba se adauga cateva felii de lamaie, intregi sau jumatati dupa caz si maslinele oparite. Se adauga vinul si se lasa la fiert cateva clocote.

 

 

Se adaugat si ciupercile scurse din conserva (daca-s crude se taie in jumatati sau sferturi si se soteaza inainte Se potriveste de sare si se adauga si patrunjelul verde tocat. Se poate servi si cald si rece. Pofta buna!





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.