Tort aperitiv de vinete cu crema de branza



Tort aperitiv de vinete cu crema de branza, o reteta eleganta de aperitiv care se preteaza pentru o masa festiva cu familia sau prieteni, doar sarbatorile de iarna se apropie. Sper sa va tenteze si sa o includeti in meniu.

 

 

Ingrediente (o forma Ø 18 cm) :
300 gr crema de branza
150 g smantana groasa
2 ardei (rosu + galben) cuburi
3-4 rosii uscate (in ulei)
2-3 catei de usturoi
marar proaspat tocat
8-10 g gelatina
100 ml lapte
sare
piper
cca. 300 ml ulei pentru prajit vinete
 

Mod de preparare:

Vinetele se taie in felii subtiri si se prajesc pe ambele parti în ulei, dupa care se scot pe hartie absorbanta care sa absorba excesul de ulei. Data viitoare asi incerca varianta de a praji feliile de vinete pe gratar in loc sa le prajesc in ulei. Asa asi evita surplusul de ulei, dar efectul vizual sigur nu ar fii asa de frumos.



Se ia o forma de cca. Ø 18 cm care se capituseste cu folie de plastic. Se imbraca forma pornind de pe fundul formei pe pereti. Se aseaza feliile una peste alta ca un evantai care se deschide.

Pentru umplutura de branza intai se pune gelatina sa se hidrateze in lapte. Intr-un bol separat se amesteca crema de branza cu smantana. Se adauga ardeii taiati cuburi, fie asa cruzi sau distuiti putin inainte, dupa gust. Rosiile uscate si marinate in ulei se taie fasii potrivite. Mararul se toaca marunt.

Totul se adauga in crema de branza. Se condimenteaza dupa gust. Gelatina se incalzeste putin pe foc apoi se ia o lingura din crema si se incorporeaza in gelatina. Cand s-a ajuns la aceeasi temperatura se rastoarna gelatina in restul de crema. Se rastoarna umplutura in vasul cu vinete si se apasa sa nu ramana goluri. Se inchide totul cu felii de vinete si se acopera cu folie de plastic. Se da la rece 2 ore.

Cand se serveste se rastoarna intr-o farfurie, se scot cu grija fasiile de plastic si se ormeaza dupa inspiratie. Am folosit maioneza si pasta de ardei rosu la tub. Pofta buna!

Sursa de inspiratie a fost site-ul zefira.net

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.