Chiftelele aperitiv se servesc calde sau reci si sunt potrivite pentru platourile de aperitive. Servite simple sau in combinatie cu alte ingrediente pe o scobitoare ca si AICI. Ideea acestor Chiftelute aperitiv cu modificari, a poirnit de pe situl kaiotickitchen.
Mod de preparare:
In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita si oul intreg, se amesteca si se condimenteaza cu: boiaua de ardei dulce, o lingura de mujdei de usturoi (2 catei de usturoi frecati in mojar cu sare si o lingura apa calduta), pesmetul, verdeaţa, sarea şi piperul pisat dupa gust.
Se amesteca bine si se formeaza chiftelute potrivite care se dau prin faina si se prajesc, de preferinta in fripteuza, in ulei bine încins. Din jumatae de kilogram ies cca. 24 de chiftelute.
Carnatul afumat -semi-uscat se taie in bucati care se prajesc usor in putin ulei ca-si va lasa si el. Daca este bine uscat nu-i nevoie sa mai fie prajit.
Rosiile cherry daca sunt mai mici pot ramane intregi, iar daca sunt mai mari, ca ale mele, se taie in jumatati. Se trece o scobitoare / frigaruie prin rosia cherry, carnat si chifteluta si se aseaza pe platou.
<
Foarte aratoase!!!Cu siguranta si gustoase!
SARBATORI FERICITE si
LA MULTI ANI !!!
Faina idee! Sarbatori minunate sa aveti!
O idee bună !
Crăciun fericit şi sărbători minunate. Multă sănătate.