Batoane Snickers





Prajitura Snickers este asemanatoare batoanelor Snickers din comert. Sunt multe variante cu aceasta reteta, eu am cautat sa semene cat mai mult cu originalul, de aceea le-am denumit Batoane Snickers, iar ce mi-a iesit a fost un rasfat. Daca va tenteaza, va invit sa o incercati!

Ingrediente pentru tava 20×32 cm:
Ingrediente blat bezea:
6 albusuri
6 linguri de zahar
100 g alune pisate (sau 50 g alune + 50 g nuci)
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita rasa sare
Strat de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
80 ml smantana sau frisca lichida

 

 

Ingrediente caramel cu alune:
250 g zahar
200 g unt sau margarina Rama
6 galbenusuri
2 linguri de zahar praf
150 g alune prajite si tocate

 

Strat de ciocolata deasupra:
200 g ciocolata cu 50  cacao
100 ml smantana sau frisca lichida
2 linguri de ulei de masline

 


Mod de preparare:
Pentru bezea mixam tare intr-un bol cele 6 albusuri cu 1 lingurita rasa cu sare. Eu am folosit 5 albuse si nu imi place ca a iesit prea subtire, asa ca folositi 6 albusuri. Cand s-au intarit adaugam in 3 reprize zaharul mixand in continuare.

Oprim mixerul si incorporam cele doua linguri de faina cu praful de copt si migdalele prajite si pisate. Eu am folosit 50 g migdale si 50 g nuca, pentru ca am vrut mai multe migdale pentru caramel. Intindem bezeaua in tava de 20×32 cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 160 °C cca 30 de minute.

 



Lasam sa se racesca si intre timp punem pe foc smantana sau frisca sa se incalzeasca, apoi adaugam ciocolata alba rupta in bucati si amestecand pana se topeste. O lasam sa se raceasca, iar cand este inca fluida o turnm peste blatul de bezea. Dam apoi la frigider 1-2 ore sa se intareasca.

Pentru caramel punem intr-o cratita cu fund gros zaharul sa se caramelizeze. Cand tot zaharul s-a topit adaugam untul taiat in cuburi.
Amestecam cu grija (se va unfla la inceput) apoi la foc mic lasam sa se linisteasca. Adaugam incet si galbenusurile frecate cu zaharul praf. Mai lasam pe foc sa se lege, la fel ca la o dulceata.

Cand il simtim mai gros, adaugam si alunele tocate si luam vasul de pe foc. Il lasam sa se raceasca mestecand din vcand in cand. Cand s-a mai racit se intinde peste ciocolata alba. Ca sa nu curga pe lateral, am badijonal blatul pe lateral cu folie de aluminiu care se muleaza bine.

Dam iar la rece 2 ore. La sfarsit adaugam deasupra 200 g de ciocolata pe care o topim cu 100 ml smantana sau frisca, iar pentru luciu adaugam si 2 linguri de ulei. Cand s-a racit dar este inca fluida o turnam peste caramel. Dam totul la rece, de preferat de seara pana dimineata.

 

Inainte de servire se desprinde folia de aluminiu si se taie in bucati de 2,5 x 8(10) cm., asemanatoare cu batoanele snickers din comert. Batoanele se tin la rece pana la servire si dupa aceea. Pot sa va asigur ca-s delicioase, se topesc in gura si nu te mai saturi de ele.

Delectati-va!
batoane-snickers5
Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Dă-i un răspuns lui Kyra Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.