Chec din albusuri cu coaja de citrice





Checul din albusuri e un dulce rapid, aromat, minunat langa o ceasca de lapte sau cafea, dar care ne si scapa de albusurile care se strang de la maioneza sau alte preparate, iar de Sarbatori au fost din plin.

 

Ingrediente:
8 albusuri de ou
220 g de zahar
3 plicuri zahar vanilat
80 ml ulei sau unt topit
240 g faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita de sare
200 g coaja de portocale si lamaie

 



Mod de preparare:
Albusurile se pun intr-un bol mare, se adauga o lingurita rasa de sare si se bate cu un mixer. Se adauga zaharul amestecat cu plicul de zahar vanilat in trei transe. Se incorporeaza mixand in continuare si uleiul sau untul topit. Eu acum am folosit ulei de masline.

Oprim mixerul si cu o lingura metalica se incorporeaza faina si praful de copt cu miscari ample. Dupa Gordon Ramsay lingura de metal ajuta sa nu cada albusurile.
Se pot folosi si nuci pisate, stafide… dar acum am folosit 200 g de coaja de portocala si lamaie  / limeta.

 

 



In poze par colorate dar la final nu au iesit prea bine. Ca sa se repartizeze uniform si sa nu cada la fundul tavii se dau prin faina si apoi se pun intr-o sita ca sa cada excesul de faina, dupa care se incorporeaza in aluat.
Se tapeteaza o forma de chec / cozonac cu hartie de copt, se rastoarna aluatul si se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 40-45 de minute.

 

 

Merge bine cu o cafea sau o cana de lapte. Savurati!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Multumesc pentru reteta, e foarte rapida si usoara.
    N-ar fi rău sa renuntati la exprimari ambigue de gen "lingurita de cafea rasa de sare". Putină lume are mai multe tipuri de lingurite in casa.
    In lista ingredientelor apar zahar vanilat si praf de copt, care nu se mai regasesc in descrierea prepararii.

  6. 6

Dă-i un răspuns lui Lubita Iancu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.