Ciorba de burta



 

Ciorba de burta este o mancare traditional romanesca. Putin diferita de la zona la zona, dar la baza este o ciorba de vita cu legume si ingredientul principal burta de vita taiata fasii. Se serveste dreasa cu ou, smantana si otet.

Ingrediente 6 persoane:
1 kg burta de vita (congelata)
800 g oase de vita (ciolan de vita)
3-4 morcovi
2 buc. patrunjel radacina
1/2 telina potrivita
2 cepe intregi
5-6 catei de urturoi
2 gogosari in otet
2 galbenusuri
100-150 ml smantana
10 boabe de piper
sare
otet
Timp de pregatire: 30 minute       Timp de fierbere: 1 ora si 30 minute

 



Mod de preparare:
Burta de vita pe care o cumparam din supermarket este gata pregatita, curatata si alba. Ca sa nu se unfle in oala eu am legat-o strans in cateva buchete.

 

 

Pentru ca burta de care vorbim fierbe destul de repede, punem intai la fiert oasele de vita. Se spumeaza si apoi se lasa la fiert la foc incet cca 1.5 ore. Dupa prima jumatate de ora se adauga si legumele curatate, spalate si crestate, piperul boabe, catei de usturoi intregi si se condimenteaza dupa gust.

Separat in alta oala burta este oparita 10 minute si apoi apa se arunca. In ultima jumatate de ora se adauga si burta in oala cu oase si legume si se mai fierbe pana se inmoaie. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se strecoara.

 

 



Burta si carnea de pe oase se taie in felii si se adauga in supa strecurata si se mai da iar vasul la foc.

 

 

Se adauga gogosari in otet taiati fasii sau cubulete, cum i-am taiat eu. Galbenusurile si smantana se amesteca, se dilueaza cu 2-3 polonice de supa si apoi se adauga in vasul mare cu supa.

 

 

Se adauga otet (sau sare de lamaie) si se potriveste gustul de sare si piper. Se mai fierbe cca.8-10 minute la foc mic si apoi se ia vasul de pe foc. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    Pentru mine e pe primul loc aceasta ciorba;dar prin partile noastre in farfurie se afla doar burta fara carne sau alte legume
    Multumesc Sara pentru minunatele retete pregatite intr-un mare fel!!

  2. 2

    Eu nu am facut niciodata ciorba de burta. Am mancat o singura data cand eram eleva intr-o excursie si a fost ceva tare si nu mi-a placut. Apoi tatal meu facea. Aducea burta de vaca intreaga, groaznica,urata…nici nu ma pot gandi.O freca cu sare…ma rog si-i placea,dar eu nu mancam. Insa acuma de vreo luna tot intentionez sa fac, burta e in congelator, dar cred ca e deja feliata, asa scrie, insa astept sa fiu mai multi ca stiu ca se face in oala mare. Ceea ce eu mai bag,(asa facea tata)pe langa oasele de vita si 2 adidasi, si acrea cu otet,dar baga si 1 pahar de zeama de la muraturi (castraveti). Asa o sa fac si eu. Cand se in intampla „evenimentul”, imi fac aparitia cu rezultatul. Pupici. Si LA MULTI ANI !

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.