Supa de pipote cu galuste





Supa de pipote cu galuste este usor de preparat, buna si gustoasa.

 

Ingrediente 4-5 porti:
500 g pipote
3 fire ceapa verde
250 g legume asortate congelate
vegeta
piper negru macinat
1 galbenus de ou
2-3 linguri smantana de gatit
patrunjel tocat
Ingrediente galuste:
50 g unt
100 ml apa
100 g faina
1 ou
patrunjel

 

Timp de preparare: 15 minute        Timp de fierbere: 45 de minute

 



Mod de pregatire:
Pipotele se spala bine. Ceapa se taie in bucati de 1 cm. Intr-o oala pentru ciorba se pun pipotele la fiert in 1.5 l de apa calda. Se spumeaza dupa caz. Cand pipotele sunt aldente, dupa cca 25-30 minute, se adauga legumele sotate in putin ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust cu vegeta si piper si se continua fierberea inca 15-20 minute.

 



Pregatirea galustelor:
Se fierbe untul cu 100 ml apa. Se adauga faina cernuta si se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se incorporeaza oul, patrunjelul si sarea dupa gust. Este asemanator aluatului pentru Choux à la Crème.



Se ia din compozitie cu o lingurita si se pune la fiert in apa cu un cub knorr pentru 6-7 minute. Le puteti fierbe si direct in supa dar supa se va tulbura putin. Se drege supa cu un galbenus frecat cu 2 linguri de smantana. se adauga si galustele si se presara deasupra patrunjel proaspat tocat.

 

 

Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Dă-i un răspuns lui Lubita Iancu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.