Supa de vita cu omleta



 

In Banat Supa este nelipsita la masa de duminica si se serveste de regula cu taitei de casa. Este delicioasa fie ca-i din pasare sau din vita. De regula supa se serveste fierbinte si de aceea e tare buna pe perioada de iarna. O alta idee este si Supa de vita cu tortellini, iar pe acesta am servit-o cu stelute decupate din omleta.

 

Ingrediente 4 porti:
800 g oase de vita cu carne
2 cepe
2 morcovi
1-2 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1/2 telina
1 gulie mica
2 cuburi Knorr de vita
2-3 catei de usturoi
1 buchet de tulpini de patrunjel si telina
piper negru boabe
sare

 

Omleta:
2-3 oua
cubulete de legume din supa
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Modul de preparare este acelasi ca la Supa de vita cu tortellini. Avem nevoie de oase de la piept, coaste, umeri si daca se poate si oase cu maduva. Cui nu-i place aceasta maduva calda, scoasa din os si servita pe o paine prajita cu sare si piper deasupra… e un deliciu!



Se spala bine carnea, se indeparteaza excesul de tendoane si grasime. La osul cu maduva se leaga partea cu maduva cu o bucata de folie de aluminiu

Se alege o oala suficient de mare ca sa incapa carnea si ulterior legumele. Se pun la fiert oasele in cca 2.5-3.0 litri de apa rece. La inceput dam focul mai tare pana adunam spuma. Daca ratati si nu ati luat spuma, trebuie sa strecurati supa ca sa aveti o supa limpede. Apoi dam focul mai domol si lasam oasele 2 ore sa fiarba. Daca scade apa se mai complecteaza.

Dupa cca. o ora, cand carnea incepe sa devina frageda, se adauga si legumele spalate, curatate si taiate bucati. Se mai adauga 2 cuburi Knnor concentrt de vita si lasam sa se fiarba si legumele. Carnea si legumele le servim cu un sos de hrean, de rosii, de visine… dupa preferinte

Din 2-3 oua, cubulete mici de legume din supa, sare si piper se face o omleta de cca. 5 mm grosime, care se prajeste doar pe o parte. Cu o forma de stea, folosita la fursecuri sau turta dulce, decupam stele din omleta si ornam supa. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.