Varza de Bruxelles cu gorgonzola



 

Varza de Bruxelles este o varietate de varza cultivata pentru mugurii sai comestibili, iar branza Gorgonzola este o branza traditionala cu mucegai albastru si una dintre cele mai bine cunoscute branzeturi italiene. Cum amandoua ingredientele ne plac mult am realizat acest preparat.

 

Ingrediente:
Sosul gorgonzola:
50 ml smantana
50 ml vin alb
piper
sare

 

 



Mod de preparare:
Verzele de Bruxelles se curata de frunzele galbene, se spala si se cresteaza putin la cotor ca sa-i iasa amareala apoi se pun in apa clocotita pentru 15 minute. Cand se scot se scufundata in apa cu gheata ca sa se opreasca fierberea si sa-si mentina culoarea verde crud..

Pregatim sosul gorgonzola: se aduce smantana si vinul alb la fierbere, apoi se da focul la mic si se adauga gorgonzola taiata cubulete. Daca este necesar, se adaugă sare şi piper. Se adauga in sos si verzele de bruxelles pentru 2-3 minute.

Consistenta cremoasa a gorgonzolei si gustul sau picant-intepator, impreuna cu aroma sosului cu vin, dau o savoare speciala. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.