Varza de Bruxelles este o varietate de varza cultivata pentru mugurii sai comestibili, iar branza Gorgonzola este o branza traditionala cu mucegai albastru si una dintre cele mai bine cunoscute branzeturi italiene. Cum amandoua ingredientele ne plac mult am realizat acest preparat.
Mod de preparare:
Verzele de Bruxelles se curata de frunzele galbene, se spala si se cresteaza putin la cotor ca sa-i iasa amareala apoi se pun in apa clocotita pentru 15 minute. Cand se scot se scufundata in apa cu gheata ca sa se opreasca fierberea si sa-si mentina culoarea verde crud..
Pregatim sosul gorgonzola: se aduce smantana si vinul alb la fierbere, apoi se da focul la mic si se adauga gorgonzola taiata cubulete. Daca este necesar, se adaugă sare şi piper. Se adauga in sos si verzele de bruxelles pentru 2-3 minute.
Consistenta cremoasa a gorgonzolei si gustul sau picant-intepator, impreuna cu aroma sosului cu vin, dau o savoare speciala. Pofta buna!
La multi ani!
Tare bine arata…
Nu-s eu mare iubitoare de varza d-asta.. dar nu refuz o portie 🙂
La Multi Ani!
Cred ca se potrivesc varzutele cu gorgonzola, buna idee, ma stradui sa nu o uit pana data viitoare cand mi-e pofta de varza de Bruxelles…
@liana ma bucur ca si tie iti place. Pup si o saptamana frumoasa!
@Niko pup si La multi ani si tie!
@Simona cu mare grad! Pup si o saptamana frumoasa!