Pulpe de rata la cuptor cu rozmarin



 

Pulpele de rata la cuptor sunt un rasfat culinar indiferent de cum sunt servite, simple, cu legume sau cu fructe, pentru cei mai indrazneti care accepta si altceva in afara de traditional.

Carnea de rata bine pregatita ti se topeste in gura si nu trebuie sa mergem la un restaurant de cinci stele pentru a savura ceva fabulos. Puteti la fel de bine si acasa sa va impresionati invitatii dumneavoastra! Incercati!

 

 

Ingrediente 4 pers:
4 picioare de rata
3 ulei de masline ( sau 1 lingura de grasime de rata)
2 cepe potrivite
2-3 catel de usturoi
3 crengute de rozmarin
cimbru macinat
2 frunze de dafin
~ 150 ml supa de pui (sau apa)
~ 125 ml sampanie
4-5 felii de slanina (facultativ)
sare si piper

 

Sosul de rata:
saftul de la friptura
2 linguri de smantana
1 lingurita amidon dupa caz

 

Garnitura:

 

 

Mod de preparare:
Picioarele de rata se curata bine si se parlesc la flacara. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si le punem pe rand sa se rumeneasca pe ambele parti, pana capata o culoare aramie.

 



 

Intr-o tava pentru copt se pune ceapa taiata in felii, usturoiul zdrobit si 2 foi de dafin. Se aseaza copanele de rata cu pielea in jos si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper. Se adauga deasupra pentru a fragezii carnea de rata, cateva felii de slanina. Se adauga si crengutele de rozmarin. Se stropeste totul cu ulei sau daca aveti untura de rata adaugati o lingura. Se adauga supa de pui sau apa.

Se da la cuptorul incalzit la 140 °C pentru 1.1/2 – 2 ore. La 15-20 de minute se verifica si se mai adauga lichid dupa caz. Friptura trebuie urmarita ca daca ramane fara lichid se usuca.

La jumatatea intervalului se intorc pulpele, iar in ultimele minute daca este cazul se poate ridica temperatura la 180 °C ca sa prinda crusta frumoasa. Inainte de a scoate tava din cuptor se adauga jumatate pahar de sampanie si se mai lasa 2-3 minute.

 

 

Pentru pregatirea sosului se scot bucatile de carne pe un platou si se acopera cu o folie de aluminiu. In tava se pune putin unt ca sa se desprinda partea mai prajita de pe pereti. Se paseaza ceapa ramasa din tava si apoi se strecoara. Se pune intr-o tigaie si se lasa sa scada. Spre sfarsit se adauga 2 linguri de smantana lichida ca sosul sa devina mai consistent.

Pentru garnitura se poate folosii un piure. Eu am sevit cu un piure de telina, pe care vi-l recomand alaturi de sosul de la friptura. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.