Andive caramelizate





Andive caramelizte e prima data cand fac. Le-am folosit in salate in stare cruda, iar acum am zis sa incerc si varianta caramelizata. Am avut surpriza sa-mi placa mult. Combinatia de dulce-amar este… speciala si va invit sa incercati.si voi.

Ingrediente:
2 andive galbene
2 lingurute de zahar
40 g unt
3 linguri ulei de masline
2 lingurite otet balsamic
1 lingurita de miere (optional)
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
La andive se indeparteaza cca 5-10 mm din cotor care este amar, se taie pe jumatate si se spala la jet de apa.

Intr-o tigaie mare se caramelizeaza 2 lingurite de zahar cu 3 linguri de ulei si un cub de unt. Cand a prins o culoare de caramel se adauga jumatatile de andive cu fata in jos si se fierb la foc moderat pana se rumenesc frumos, aproximativ 6 minute.

 



 

Se adauga otet balsamic si apa in tigaie pana la jumatate. Se acopera cu un capac si se fierb la foc mic pana cand andivele se inmoaie, cca 10 -15 minute.

Se ia capacul, optional daca va place mai dulce, se mai adauga o lingurita de miere iar daca lichidul nu este scazut se mai fierb pana scade.

Andivele trebuie sa ramana crocante. Se servesc imediat calde. Merg bine ca garnitura langa peste dar si langa o friptura de pui.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.