Cartofi à la sarladaise



Cartofi à la sarladaise5

 

Cartofi à la sarladaise este o reteta frantuzeasca de cartofi prajiti in grasime de rata sau gasca, serviti cu usturoi si patrunjel proaspat. Cu exceptia grasimi in care se prajesc ii putem compara cu cartofi nostri prajiti si serviti cu ostropel.

Ingrediente: 
5-6 cartofi rosii
grasime de gasca
patrunjel tocat
2-3 catei de usturoi tocat marunt
sare de mare grunjoasa
piper negru proaspat macinat

 

Cartofi à la sarladaise4-1

Mod e pregatire:

Se curata cartofii si se taie in felii subtiri. Se clatesc de 2 sau 3 ori in apa rece. Se scurg si se sterg intr-un prosop de bucatarie.

Intr-o cratita se pune 2-3 linguri de grasime de rata sau gasca iar cand incepe sa fiarba se pun cartofi in mai multe ture ca sa poata fi usor intorsi si sa se faca uniform pe ambele parti.



 

 

Se mai adauga grasime dupa caz. Cand incep sa prinda culoare se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina grasimea.

 

 

Se pune pe platou se condimenteaza dupa gust cu sae si piper. Catei de usturoi se toaca marunt si se amesteca cu cartofii. Se adauga deasupra patrunjel prospat tocat si se servesc. Sunt crocanti si au un gust minunat… incercati!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.