Pulpele de rata confiate, o reteta din bucataria franceza si sunt gatite, in mod traditional, in propria grasime. Carnea devine foarte frageda si suculenta. Este o reteta fina, eleganta, un regal pentru o zi mai speciala cu cei dragi.
Mod de pregatire:
Pulpele de rata se inlatura excesul de grasime cu un cutit . Se freci cu sare grunjoasa pe toate partile si se pune la marinat pentru 24 de ore in frigider
intr-o folie de plastic. Daca nu avem deja pregatita grasimea de rata o facem acum. Se toaca grasime rezultata de pe bucatile unei rate. Se pune la topit intr-o tigaie la foc incet. Se pune intr-o strecuratoare si prin presare se aduna grasimea. Se da la rece.
Se scot pulpele din frigider si se tamponeaza de apa lasata la macerat. Se pun apoi intr-o tigaie antiaderenta cu putina untura de rata si se prajesc pe ambele parti pana prind o crusta. Intru-un vas incatator se pune untura de rata la topit si se scufunda pulpele la 70-80 °C pentru cca 1.5-2 ore, dar cel mai bine se verifica cu o scobitoare care trebuie sa intre usor.
Daca nu se consuma imediat se pun intr-un recipient cu capac, se acopera de untura in care au fiert si se dau la rece. Cand vrem sa le consumam pulpele se scot din grasime si se incalzesc in tigaie sau in cuptor. Grasimea care ramane este excelenta pentru pregatit cartofi prajiti sau chiar intinsa pe paine cu putina sare si patrunjel tocat.
Acum le-am servit cu Andive confiate si baby carrots sotati. Pofta buna!