Cartofi noi, bacon si ierburi aromatice



 

Cartofi noi ii asteptam in fiecare an sa ne bucuram de dulceata lor. Ne plac cel mai mult cei mici pe care sa-i prajim intregi. Sunt buni simpli sau in diverse combinati. Va prezint acum aceasta reteta cu bacon, ceapa verde si un mixt de ierburi aromatice cu care ne-am rasfatat de curand.

Ingrediente 2 porti:
100-120 g bacon
3 fire de ceapa verde
1 lingurita de cafea de rozmarin
1 lingurita de cafea de oregano
1 lingurita de cafea de marar
1 lingurita de cafea de patrunjel
1 lingura otet balsamic
sare
piper
ulei de masline

 

 

Mod de pregatire:
Cartofi noi se spala sub jet de apa apoi se pun la fiert intr-o oala cu putina sare. Se fierb pe jumatate, se decojesc si se prajesc in putin ulei de masline. Cand au prins culoare se scot pe o farfurie si se acopera cu o folie de aluminiu sa ramana calzi.
In acelasi ulei se pune la prajit baconul taiat in felii potrivit de subtiri. Prin prajire baconul isi lasa grasime asa ca nu trebuie adaugat ulei. Se adauga si ceapa verde taiata oblic de cca. 5-10 mm grosime.



 

 

Cand s-a inmuiat ceapa se rastoarma totul peste cartofii prajiti. Intr-un mojar sau castronas se amesteca uleiul ramas, otetul balsamic si ierburile aromatice: rozmarinul, oregano, mararul si patrunjelul. Se adauga sare si piper dupa gust. Se asezoneaza cartofi cu sosul obtinut, amestecand usor sa nu se sfarame cartofi. Se servesc imediat. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Dă-i un răspuns lui Haplea Bucatar Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.