Mancare de gulii cu piept de pui in bacon

 

Mancare de gulii cu piept de pui in bacon la prima citire te poti gandi la o mancare cu sos, dar de fapt este o mancare scazuta de gulii data la cuptor. Pentru un gust mai special am infasurat fileuri din piept de pui in bacon care da bine alaturi de dulceata lasata de gulii. Este un fel principal servit cu succes si la o masa mai speciala. Sper sa va tenteze sa incercati reteta!

 

 

Ingrediente:
1 piept mare de pui
16 felii de bacon
condimente pentru pui
2 gulii frumoase
1-2 morcovi
2 fire subtiri de praz
supa de pui sau de legume (dupa caz)
100 ml smantana de gatit
100 g cascaval afumat ras
1 lingura rasa amidon
nucsoara
sare
piper alb
ulei de masline
30 g margarina pentru uns vasul

 

 

Mod de pregatire:
Pregatim legumele: se taie morcovi in cuburi sau alte forme. Firele de praz tanar si subtire, ca firele de ceapa verde, l-am taiat oblic de 1 cm. Se pune pe foc o tigaie cu 3 linguri de ulei si se adauga morcovul ca are un timp mai mare de pregatire. Se adauga apoi prazul.

 

 

Guliile rase pe razatoarea mare se adauga in tigaie peste morcovi si praz. Se adauga supa de pui sau de legume, pregatita din cub knorr daca nu aveti gata [pregatita la congelator. Guliile isi vor lasa si ele apa asa ca trebuie adaugata supa dupa caz.

 

 







loading...

In smantana de gatit se adauga 2/3 de cascaval, o linguruta de cafea rasa cu nucsoara si se amesteca sa se omogenizeze, apoi se adauga peste gulii. Se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se rastoarna intr-un vas ceramic tapetat cu margarina de gatit.

Pregatim pieptul de pui rulat in bacon. Pentru 4 porti avem nevoie de 2 jumatati de pui care fiecare se imparte in jumatai pe lungime. Fliturile de pui se indeparteaza astfel ca sa obtinem 4 bucati de aceeiasi grosime si lungime. Fiecare se ruleaza in cate 4 felii subtiri de bacon.

 

 

Se prajeste intr-o tigaie teflonata cu putin ulei pe toate fetele si se aseaza in vas peste mancarea de gulii. Se presara si restul de cascaval ras.

 

 

Se da la cuptorul preincalzit la 170 – 180 °C pentru 20-25 de minute, cat sa se faca carnea de pui si sa se topeasca cascavalul de deasupra. Este o mancare pe care sigur o s-o repetati. Pofta buna!

 



loading...

Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>