Prajitura razalitura cu visine




Prajitura razalitura cu visine din gama prajiturilor cu fructe, am facut-o pentru acest sfarsit de saptamana. Puteti folosii visine, cirese sau orice alt fruct, ca in reteta care v-am prezentat-o deja: Prajitura cu piersici si nuci. Este o prajitura usor de pregatit si foarte buna, ca orice desert cu fructe. Delectati-va!

 

 

Aluat fraged:
300 g unt
220 g zahar
400 g faina
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita de sare
1 plic praf de copt cu sofran
1 lingura zeama de lamaie
2 ou + 1 galbenus

 

Umplutura:
500-600 g visine
1/3 de aluat fraged (din aluatul de mai sus)
50-60 g migdale sau alune tocate
50 g ovaz

 


Mod de preparare:
Pregatim aluatul fraged care nu trebuie lucrat mult timp, iar in locul unde il pregatim e recomandat sa fie racoare. Cernem faina cu praful de copt cu sofran, si amestecam cu zaharul si sarea. Peste ingredientele uscate adaugam untul rece taiat cuburi si zeama de lamaie care va ajuta praful de copt sa lucreze.

Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Aluatul va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos sau fraged. In acest moment luam o treime din aluat si-l punem deoparte. In restul de aluat adaugam pe rand ouale framantand pana se incorporeaza. Eu nu am un robot destept si am amestecat cu mana. Voi alegeti.

La treimea de aluat pusa deoparte adaugam galbenusul de ou. Infasuram ambele aluaturi in folie de plastic si le dam la rece o jumatate de ora.
Folosim o tava de 20×20 cm. Aluatul de baza il intindem in tava si asezam deasupra visinele curatate de samburi.



 

 

Razalim treimea de aluat rece prim razatoarea mare, uniformizam pe toata suprafata intercaland cu migdalele tocate si ovazul. Daca aluatul e moale si se rade greu, se mai poate adauga putina faina.

 

 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil pentru cca 40 de minute, intai la foc tare apoi scadem temperatura. Lasam sa se raceasca in tava si inainte de servire o taiem in bucati. Eventual se poate si pudra cu zahar praf vanilat. Este o prajitura care dispare repede, asa de buna este. Serviti cu drag!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.