Rasol de porc in sos picant



 

Rasol de porc in sos picant este o mancare consistenta. Rasolul este taiat circular, pe secţiune, cu tot cu osul care conţine maduva, iar daca acestea erau din vita aceasta mancare se numea Osso Bucco, o cunoscuta mancare de origine italiana.

 

Ingrediente 4 porti:
4 felii rasol de porc
1-2 cepe
2-3 catei de usturoi
2 morcovi
1 patrujel
1/2 telina mica
1 conserva rosii (cuburi)
200 ml supa
125 ml vin rosu sec
pasta de ardei iute (optional)
cimbru
rozmarin
busuioc
sare
piper
ulei de masline

 

 

Mod de pregatire:
Avem nevoie de 4 transe de rasol de aceeasi dimensiune. Carnea se spala, se sterge, se condimenteaza si apoi se tavaleste prin faina. Se prajeste in ulei de masline pe ambele fete apoi se scot.

 

 



Ceapa si restul legumelor se taie dupa prefetinta in rondele sau betisoare. In grasimea de la carne se distuie intai ceapa apoi se adauga restul legumelor si se calesc. Se adauga rosiile cu tot cu sos, vinul si supa. Supa se poate face dintr-un cub Knnor. Se condimenteaza apoi se adauga inapoi bucatile de rasol. Se acopera vasul cu capacul si se lasa sa fiarba cca. o ora, la foc mic.

 

 

Se poate servi simplu sau cu o garnitura de tagliatelle sau orez. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.