Tarta cu cirese si crema de migdale




Tarta cu cirese si crema de migdale este un desert rapid si bun. Se pot folosii cirese sau visine, iar pentru crema se poate folosi pudra de migdale sau de alune.

Pentru crusta (forma Ø 20 cm):
200 g faina
50 g zahar farin
100 g unt
sare
Crema de migdale:
100 g unt
100 g zahar praf
2 oua
100 g migdale macinate
20 g faina
40 ml frisca lichida
300 g cirese

 


Mod de preparare:
Pentru crusta facem un aluat fraged, doar ca nu folosim oua si nici smantana sau lapte. Intr-un bol adaugam faina cernuta, un varf de cutit de sare, zaharul farin si untul taiat cuburi. Amestecam cu mana, ca la orice aluat, pana se incorporeaza untul si rezulta un aluat faramicios. Il infasuram intr-o folie de plastic si il dam la rece pana facem umplutura.

Pentru umplutura:
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul praf. Se adauga cate un ou apoi se mixeaza pana se incorporeaza bine. Se amesteca faina de migdale cu faina si se incorporeaza in compozitie adaugand si frisca lichida dar nebatuta.
Pe o masa fainata se intinde aluatul de crusta intr-un cerc pe care-l intindem apoi in forma de tarta de Ø 20 cm.
Rasturnam crema de migdale peste aluatul de tarta. Ciresele fara samburi le asezam in cercuri.

 



 

Dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 °C. Cand este gata se lasa prajitura in tava sa se raceasca apoi se scoate pe un platou. Este tare buna, delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.