Compot de caise pentru iarna



 

Compotul este un desert sanatos dar si modul de conservare a fructelor pe perioada de iarna. Compotul de caise este parfumat, reconfortant iar fructele mai pot fi folosite la diverse deserturi.

 

Ingrediente:
1,00 kg caise
200-220 g zahar
2-3 plicuri de zahar vanilat

 

Mod de pregatire:
Fructele pentru compot trebuie sa fie sanatoase, fara urme de lovituri si fara parti alterate.

 

 



Caisele se spala si se taie pe jumatate, se scoate samburi si apoi se aseaza in borcanele spalate si sterilizate.
Din cantitatea de caise va ies 3 borcane de 800 ml. de compot. Se toarna apa peste fructe din borcane lasand doua degete de spatiu pana la gura borcanului si deasupra zahar cu zahar vanilat.

Eu am considerat trei linguri de zahar la borcan, dar puneti in functie de cat de dulce va place. Scoateti bulele de aer din borcane si capsati-le.
Infasurati-le in prosoape de bucatarie si puneti-le intr-o oala cu apa la sterilizat timp de 20 minute din momentul cand apa din vas incepe sa fiarba

 

 

Se lasa sa se raceasca in oala sau se scot borcanele si se pun in paturi. Cand s-au racit se depoziteaza in camara pentru iarna.

Alte retete cu Caise gasiti AICI:

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.