Cosulete cu caise



 

Un desert mai rapid ca aceste Cosulete cu caise nu cred ca exista. Nu sunt chiar „cosulete”… dar alta idee nu am avut. Aveam cateva caise in frigider care se cereau fie mancate fie facut ceva din ele. Pentru o prajitura erau prea putine asa ca mi-am amintit ca am vazut pe undeva ceva asemanator. Pot sa va asigur ca au avut succes, au fost tare bune si aspectuoase. Delectati-va!

 

 

Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
3 caise proaspete
1 plic pudding de vanilie, capsuni…
300 ml lapte
60 g zahar
1 galbenus pentru uns aluatul
1 lingurita lapte sau apa

 


Mod de pregatire:
Intai se pregateste un pudding dintr-un plic de 40 g. Eu am folosit un pudding din capsuni dar la fel de bun este si cel de vanilie sau cu aroma de frisca. Se foloseste doar 300 ml de lapte ca sa iasa o crema mai tare. Se da la rece, dar se acoperita cu o folie de plastic (nu ermetic) ca sa nu faca crusta.

Se intinde foaia de aluat pe o planseta fainata si cu un pahar cu un diametru mai mare ca marimea jumatatilor de caiselor se decupeaza cercuri. Se aseaza in tava cu hartie de copt. Se pune in centru fiecarui cerc o lingura de crema pudding iar deasupra cate o jumatate de caisa, ca-n imaginea de mai jos. Se unge aluatul pe margini cu un galbenus de ou dizolvat cu cateva picaturi de apa sau lapte.



 

 

Se da la cuptor la 180 °C pentru 12-15 minute. Delectati-va!

 

Alte retete cu CAISE gasiti AICI:

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Dă-i un răspuns lui Paula Gafitescu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.