Dulceata de piersici si kiwi



 

 Dulceata de piersici si kiwi este o combinatie care m-a incantat cand am vazut-o intr-o revista. asa ca am zis ca merita sa am in camara macar 2-3 borcane. A iesit foarte buna asa ca a intrat pe lista mea de dulceturi preferate.

 

Ingrediente dulceata:
3 buc mari de kiwi
800 g zahar
zeama de la 1 lamaie

 

 

Mod de pregatire:
Se spala piersicile sub jet de apa rece.

 

 



Se taie piersicile in felii curatand si coaja. Kiwi se curata de coaja sa si se taie la fel in felii de 5 mm. Se pun ambele fructe intr-un vas, se adauga zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la o parte minim 4-5 ore, pentru a permite zaharului sa se dizolve in sucul lasat de fructe.

 

 

Eu am lasat de seara pana dimineata. Se mai amesteca intre timp.
Se pune vasul la foc mic pentru cca 20 minute. Se scoate spuma care se creaza si se amesteca incet pentru a nu se zdrobi fructele.
Spre final se adauga sucul de lamaie. Se testeaza consistenta dulcetii. Se toarna catava picaturi pe o farfurie rece si daca acestea se intaresc este gata.

Dulceata eu o las sa se raceasca in oala si rece o pun in borcane. Doar gemul il pum imediat cald. Deci se toarna dulceata in borcanul sterilizat, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Dintr-un kilogram ies 3 borcane de 380 – 400 ml. Se pus la locul de pastrare.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
    • 2

      sanda doar borcanele in care se pune dulceata, le sterilizam, cum esti obisnuita, fie la fie le speli bine si le pui la uscat in cuptorul incins si apoi inchizi focul.
      Dulceata nu trebuie ca este fiarta si scazuta, iar dupa ce o pui in borcane si le inchiz, le pui in camara. Spor la treaba!

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.