Prajitura cu afine si migdale feliate



Prajitura cu afine este un desert rapid, usor de pregatit, pufos si placut la gust. Desi vara de anul acesta este cam… „ciudata”, incercam sa profitam cat putem de mult de fructele sale proaspete pentru deserturi. Puteti folosi orice alt fruct de padure: zmeura, mure… Delectati-va!

Ingrediente:

180 g faina
80 g zahar praf
1/2 plic praf de copt
1/3 lingurita bicarbonat de amoniu
sare
2 oua
120 ml smantana
4 linguiri unt topit (sau ulei)
1 lingurita extract de vanilie (sau o fiola)
1 cana afine
50 g migdale feliate

 


Mod de pregatire:
Intr-un bo pregatim ingredientele uscate: faina, zaharul praf, praful de copt, bicarbonatul si putina sare.
In alt bol amestecam ingredientele umede: cele 2 oua, smantana, untul topit sau ulei si o lingurita extract de vanilie. Se bat cu o furculita. Se combina cele doua, adaugand ingredientele umede peste cele uscate amestecand pana obtinem un aluat, nici tare dar nici foarte moale. Se vede mai bine in imaginea de mai jos.

 



 

Intr-o forma rotunda de tort de Ø 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt, se rastoarna 2/3 din aluat. Se imprastie deasupra 2/3 de afine, se pune si restul de aluat si restul de afine. Deasupra se presara migdale feliate.

 

 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170-180 °C pentru 30-35 de minute. Se incearca testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Se lasa 4-5 minute apoi se scoate din forma si se pune pe un gratar sa se raceasca. Se feliaza si se serveste. Este o prajitura tare pufoasa si buna.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.