Sote de iepure in sos de curcuma si masline verzi



 

 Dupa ce am folosit pulpele la Friptura de iepure, capul si bucatile din fata la un delicios Bors de iepure cu galuste de ficat, din sira spinarii ramasa si taiata in bucati am pregatit acest delicios Sote de iepure in sos de curcuma si masline verzi. 

 

Ingrediente
(pentru 4 persoane)
600 g carne de iepure (siara spinarii)
120 g masline verzi
3 cepe
200 ml vin alb sec
40 g unt
2-3 linguri ulei de masline
1 lingurita rasa de curcuma (turmeric)
crengute de cimbru
1-2 foi dafin
1 lingura rasa de mustar Dijon
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Cum v-am povesti la celelalte preparate, iepurele a fost de cca 2.5 kg, deci bucatile sunt carnoase cum se vad si din imagini.

 

 

Intr-o tigaie, se incinge uleiul si untul si se soteaza bucatile de iepure pe toate partile cca. 10 minute.



 

 

Ceapa se curata si se taie in fasii. Cand bucatile de iepure au prins culoare, se scot pe o farfurie si in aceeasi tigaie se adauga ceapa. care se distuie, adaugand 2-3 linguri de apa calda, astfel ca ceapa sa nu se arda ci sa ramana sticloasa si alba.

Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga foaia de dafin, curcuma dizolvata inainte in putina zeama si mustarul Dijon. Se amesteca totul sa se dizolve in sosul. Se complecteaza cu vin alb sec si se adauga crengutele de cimbru. Se da un clocot apoi se adauga inapoi si bucatile de iepure. Se acopera si se lasa sa fiarba cca. 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand.

 

 

Spre sfarsit se adauga si maslinele verzi oparite un minut ca sa se desareze. Se mai lasa un clocot si se trage de pe foc. A iesit tare super, pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Dă-i un răspuns lui simonacallas Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.