Eclere cu crema de fistic




Ecrerele sunt prajiturile indragite de toata lumea. Cele mai cunoscute si pe care le gasim in orice cofetarie, sunt cele cu frisca sau cu crema de vanilie. Cum am descoperit puddingul cu fistic de la dr. Oetker, am zis ca incerc si aceasta varianta. Imaginile vorbesc de la sine iar pentru gust garantez eu.

 

 

Ingrediente:
* Choux à la crème:
100 ml apa
100 ml lapte
100 g unt
150 g faina
sare
4 oua medii

 

* Umplutura:
1 plic pudding de fistic Dr. Oetker
300 ml lapte
60-70 g zahar
1 lingurita esenta de fistic
2-3 picaturi colorant verde
Glazura:
100 g ciocolata
2-3 linguri de ulei
frisca
60 g fistic

 


Mod de pregatire:
Pentru gogosi, se pune la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand a inceput sa fiarba si untul s-a topit, se ia oala de pe foc si se adauga faina (cernuta in prealabil) toata odata. Se amesteca rapid pana cand se obtine o coca omogena, se mai pune din nou pe foc mestecand in continuare, pana se duce umiditatea si nu se mai lipeste de oala. Se lasa sa se mai racoreasca, amestecand din cand in cand. Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta si incepem sa adaugam pe rand ouale, dupa ce este incorporat cel dinainte.

 

 



O tava mare sau cea de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt si cu poch-ul in care se pune aluatul se fac gogosi lungi de cca 10 cm.  Se coace la foc tare 200 °C pana se umfla, apoi se da mai incet focul si se lasa sa se rumeneasca putin. Numarul este in functie de cat de subtiri si de lungi le faceti. Mie mi-au iesit 12 bucati.

 


Pentru umplutura facem o crema de pudding cu 300 ml lapte, zahat si esenta de fistic. Pudding-ul este deja verde dar pentru a obtine o tenta mai frumoasa se mai adauga cateva picatuti de colorant verde. Cand s-a ingrosat crema se ia de pe foc, iar ca sa nu faca crusta, se acopera cu o folie de plastic (nu ermetic ca transpira) si se fasa sa se raceasca. Cand s-a mai racit se adauga putin unt si se mixeaza ca sa devina omogena. Cand toate gogosile sunt racite, se taie pe jumatate si se umplu cu crema de fistic cu ajutorul unui poche.

 

 

Se topeste ciocolata rupta bucati cu ulei dupa caz si apoi se ung celelalte jumatati de gogoasa. Dupa ce s-a intarit glazura se pune putina frisca pe partea opusa si se lipesc eclerele. Se orneaza cu fistic pisat. Un desert simplu si va invit sa-l incercati!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.