Rosii cherry murate



 

 Rosii cherry murate la borcane de iarna, m-am tot gandit cum sa le fac, in otet sau in saramura. Fiind niste legume mici, delicate si frumoase am ales sa le fac in otet dar cu ceva mai mult zahar, sa fie dulce acrisor. Sunt muraturile care-mi plac cel mai mult si sigur la iarna vor arata minunat langa o friptura.

 

Ingrediente:
rosii cherry galbene si rosi
ceapa alba dulce
catei de usturoi
crengute de rozmarin
foi de dafin
piper colorat (rosu, verde, negru)
sare
zahar
otet
apa

 

 

Mod de pregatire:
Nu am trecut cantitatile la ingrediente ca acestea depind de numarul borcanelor pe care dorim sa le pregatim. Ingredientul principal sunt rosiile cherry bicolore:: rosii si galbene.

 

 



In functie de cantitatea de rosii cherry pe care o avem, atatea borcane de 800 ml spalate si sterilizate vom folosi. In fiecare borcan se aseaza in mod egal rosii galbene si rosii. Se adauga per borcan cate 2 catei de usturoi feliati, o jumatate de ceapa feliata, o foaie mare de dafin rupta in bucati, 2-3 crengute de rozmarin proaspat, piper colorat, 1 lingura de sare si 3 linguri de zahar.

 

 

Se adauga peste rosii 1/2 cescuta (de cafea) cu otet, dupa care se umple borcanul cu apa. Am folosit reteta de la Castraveti bulgaresti.

 

 

Se capseaza borcanele, se agita sa se dizolve sarea si zaharul. Se pun borcanele in carpe si se aseaza in oale mari umplute cu pa. Se pune pe foc pentru 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa sa se raceasca in oala apoi se pun in camara.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1

    Ce idee buna! Chiar acum am culese niste rosii cherry, si o sa mai am si ma gandeam cum sa le pastrez si pentru iarna. De obicei le conserv simplu: umplu borcanele cu rosii, pun un pic de sare, si torn apa peste ele. Le capsez si le "dunstuiesc" asa cum procedezi si tu. (Dar in cuptor e mult mai usor) Sunt ideale pentru orcie mancaruri: supe, sosuri feluri principale.

    Dar ideea aceasta cu otet e la fel de tentanta. 🙂

  2. 2

    @sedith si eu o incerc acum prima data si ca sa fiu sigura de reusita am folosit compozitia care o folosesc de multi ani la Castraveti bulgaresti. Mie imi plac muraturile dulci -acrisoare. Dar si idea ta e de retinut pentru ca iarma nu se prea gasesc cherry sau sunt la pret mare. Pup si un sfarsit de saptamana frumos!

  3. 3

    Asa este Sara,la iarna alaturi de o fri[pturica….vor arata intr-un mare fel!!! eu am pus rosii cherry la borcan in suc de rosii si le folosesc mai ales la paste dar si la alte preparate;pup si Duminica placuta in continuare!!

  4. 4

    Hello.hello. Am primit si eu niste rosii cherry, dar numai…rosii si am tot bagat cate una-n gura ca nu stiam ce sa fac cu ele si sa nu se strice. Nu am primit multe, dar ptr. mine …solo. ….Maman nu poate mananca, asa ca am pus si eu 2 borcane cu piper rosu si negru…normal, alta culoare nu am avut si am pus si cateva boabe de mustar. Ce vreau sa te intreb Sara. Cam dupa cat timp le pot…halii ? Ca-s tare curioasa ce gust au. Ca orice muratura dupa vreo luna? Mii de pupici si thancks.

    • 5

      Hello si tie draga mea! Da desigur dupa o luna e perfect, rosiile fiind mai fragede poate si-n 3 saptamani. Ma crezi ca eu nu am apucat sa le gust. Am avut doar, ca pentru noi, 2 borcane si fratele meu care e cu muraturile, cand a vazut ce frumos sunt colorate, mi le-a luat, ca eu mai imi fac.
      Anul acesta poate ajung sa mai pun ca sunt elegante asa colorate pe o masa, nu!
      Pupici!

      • 6

        Ale mele-s numai rosii, dar atat de dragute. Am avut si mici ,mici ca o biluta. Cred ca eu voi gusta dintr-un borcan mic (de gem) ca am pus numai 1 de 700 si 1 mic. . Dar cred ca trebuie consumate primele.Nu? Nu cred ca rezista ca,.,,,,,,castraveti 1-2 ani. Pupici.

Dă-i un răspuns lui Lubita Iancu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.