Pariziene cu branza sarata

Pariziene cu branza sarata, masline si rosii uscate sunt mai exact niste branzoiace impachetate in stilul parizienelor. De unde vine aceasta denumire de pariziene eu una nu stiu, dar daca denumirea este deja consacrata … le-am botezat si eu.

 

Ingrediente aluat:
500 g faina
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 oua + 1 galbenus
80 g unt topit
250 ml de lapte caldut
sare
1 galbenus + 1 lingura de lapte (pentru uns)
susan, chimen

 

Umplutura:
300 g branza telemea (sau capra) + feta + dulce
8-10 masline verzi
8-10 masline negre
3-4 rosii uscate murate
1-2 linguri smantana / dupa caz
1 ou
cascaval ras
vegeta
piper alb

Mod de pregatire:

Se prepara aluatul:
Intr-un bol se cerne faina si se adauga o lingurita de sare. In centru se face un cuib unde drojdia se desface cu putin lapte cald, o lingurita de zahar si 2-3 linguri de faina. Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu ouale batute cu o furculita, restul de faina, untul topit in laptele caldut si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Dupa framantat se presara deasupra faina si se lasa vasul la dospit cca. 1-2 ore, acoperit cu un servet de bucatarie curat pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura: 

Intr-un bol se amesteca cele trei feluri de branza cu maslinele, rosiile uscate, toate taiate in felii subtiri sau cubulete. Se amesteca si se incorporeaza si oul.







loading...

 

Se adauga smantana daca umplutura o cere si verdeata tocata. Se condimenteaza dupa gust cu vegeta si piper alb.

Se intinde aluatul pe o masa fainata si se imparte in mai multe bile, mai mari sau mai mici, in functie de cat doriti sa va iasa parizienele de mari. Se intind fiecare intr-un dreptunghi care se imparte vizual in trei parti din care una se taie cu un cutit in fasii de 1 cm. Se aseaza umplutura la mijloc, se acopera cu latura plina si apoi cu fasiile. Se aseaza pe tava de cuptor si se unge cu un galbenus diluat cu o lingura de lapte. Se presara, sare, susan, chimen..

Se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 40-45 de minute.

Sunt mai bune carde dar si reci, daca va mai raman. Delectati-va!



loading...

Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    Buna! Am facut si eu parizienele, au iesit foarte bune. Eu le fac pentru pachetul prietenului meu. Am impartit aluatul in 3, apoi am facut cate 4 pariziene din fiecare foaie. Sunt mai putin pufoase dar noua asa ne plac, mai mici. Multumesc, mereu am nevoie de inspiratie, imi place sa fac lucruri noi.

  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>