Tort cu visine si crema de mascarpone



 

Tort cu visine si crema de mascarpone din gama torturilor cu fructe. Fructele congelate ne ajuta ca sa ne delectam nu numai vara cu deserturi cu fructe. Cum am gasit la un supermarket visine congelate, m-am si gandit ce bun ar fii un tort cu visine si iata-l … Delectati-va si voi!

 

 

Ingrediente tava tort Ø 23 cm:
100 g unt (la t° camerei)
100 g zahar pudra
1 fiola esenta de vanilie
6 galbenusuri de ou
150 g de ciocolata 50 % cacao + 40 g unt
15 g cacao neagra Dr. Oetker
6 albusuri de ou
100 g zahar tos
140 g faina
10 g praf de copt

 

Sirop pentru blat:
200 zahar
300 ml apa
1 fiola esenta de vanilie

 

Ingrediente crema:
600 g crema mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
1 plc zahar vanilat
 
300 g visine (congelate sau proaspete)

 

 

Mod de preparare:
Pentru blat:
Blatul este la fel ca la reteta de Tort cu ciocolata cu crema de unt. Intr-un bol mixam untul cu zaharul praf pana devine o crema. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus de ou. Se bate pana ce acesta este incorporat apoi se adauga urmatorul.
Intr-un alt vas pe baine-marie se topeste ciocolata cu 40 de unt si 15 g de cacao. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza in crema de galbenusuri.

Albusurile se bat tare cu 100 g de zahar pana devine ca o bezea. Rostul zaharului este de ai da o consistenta albusului si o tinuta cand il incorporamin in aluat.
Punem cca 1/3 din albus, apoi incorporam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce am adaugat toata faina se incorporeaza si restul de albusuri cu miscari ample.

Se rastoarna aluatul obtinut intr-o forma de tort de Ø 23 cm tapetat cu hartie de copt. Se da in cuptorul preincalzit la 170 ° C, pentru cca. o ora. Se incearca cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor. Se lasa pe un gratar sa se raceasca. Ridicatura din centru care se formeaza se inlatura, apoi se imparte blatul in trei parti. Se insiropeaza fiecare cu siropul din ingredientele de mai sus.

 

 

In timp ce pregatim crema se pun visinele la scurs.




Pregatim crema de mascarpone: Smantana pentru frisca o batem tare. Mixam crema mascarpone cu zaharul praf apoi incorporam cate putin din frisca batuta.
Stiu ca cutiile de mascarpone au ori 250 g ori 500 g, dar mie din 500 g nu-mi ajungea suficient pentru a imbraca tortul, asa ca a trebuit sa mai desfac o alta cutie si sa mai iau cca. 100 g, si de aceea am scris la ingrediente 600 g. mascarpone.
Ca sa folositi doar 500 g de mascarpone puteti sa mariti atunci cantitatea de frisca, dar nu mult ca crema va capata o consistenta mai moale.

 

 

Crema rezultata se inparte in doua si in una din parti se adauga zeama de la visinile scurse. Adaugati doar cat sa coloreze, dar fara a se inmuia crema. Eventual folositi putin colorant rosu dar de calitate.

Se monteaza tortul: Pe un platou se aseaza primul blat. Se pune deasupra doar crema roz de cca 1 cm si se acopera cu al doilea blat. Acum adaugam din crema alba in care asezam visinile scurse. Se apasa sa intre in crema si se acopera cu restul de crema alba.

 

 

Se acopera cu am treilea blat. Pentru ca sa avem deasupra un blat drept, la montare se incepe in ordine inversa a blaturilor.

 

 

Se imbraca tortul cu crema roz ramasa si se decoreaza dupa imspiratie. Pentru ca visinele deja congelate nu mai au tinuta, pentru decor am folosit cirese glasate. Visinele si-au adus aportul si tortul a fost reconfortant! Daca gasiti visine sau aveti la congelator, va invit sa-l faceti. Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 6
  6. 8

Dă-i un răspuns lui Cristina Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.