Prajitura cu cocos



 

Aceasta prajitura cu cocos este o prajitura din caietul meu ingalbenit de ani. Nu am mai facut-o de mult si zilele acestea rasfoindu-l mi-am amintit de ea. E o prajitura tare buna in special pentru iubitorii de cocos. Este de fapt o bezea cu cocos intre doua foi de aluat fraged cu cacao, iar deasupra un strat din galbenusuri frecate cu zahar.

 

 

Ingrediente pentru tava de 21 x 21 cm:
Aluat fraged:
400 g faina
1/2 plic de praf de copt
200 g unt
150 g zahar fin
2 linguri de cacao
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita de sare
1 ou + 1 galbenus

 

Crema cu nuca de cocos: 
5 albusuri
1 lingura otet
200 g zahar praf
180 g nuca de cocos
2 linguri faina

 

Glazura de galbenusuri:
5 galbenusuri
180 g zahar praf
1 plic zahar vanilat

 



Mod de preparare:
Pregatim aluatul fraged care nu trebuie lucrat mult timp, iar in locul unde il pregatim e recomandat sa fie racoare. Cernem faina cu praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cuburi si cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Aluatul va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos sau fraged. In acest moment adaugam zaharul fin, cacao si ouale, apoi  framantand pana se incorporeaza.

 

 

Rezulta un aluat pe care il invelim in folie de plastic si il dam la rece.

 

 

Cat aluatul sta la frigider pregatim  crema care este o bezea cu cocos.
Batem albusurile cu un varf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul continuand sa batem. Se adauga o lingura de otet pentru a intari bezeaua, apoi nuca de cocos si faina in mai multe reprize, amestecand cu miscari ample.



 

 

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in doua parti. Se intind fiecare cu sucitorul si apoi se aseaza in tava (21 x 21 cm) prima foaie. Se inteapa cu o furculita si se toarna crema de cocos.

 

 

Cealalta jumatate se aseaza peste crema si la fel se intepa o furculita din loc on loc.

 

 

Se da tava la cuptor la 190 °C pentru 45 de minute.

 

 

Cand prajitura este aproape gata, se freaca cele 4 galbenusuri cu zaharul (nu cu mixerul) intr-un bol, pana se topeste zaharul.
Se scoate tava si asa calda se toarna deasupra crema de ou. Se da inapoi la cuptor, dar se inchide focul.
Se lasa cca. 15-20 de minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se taie in bucati si se serveste! Delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Buna ziua!am avut o problema la aceasta reteta,la aluat dupa ce am pus si ouale,nu am putut incorpora toata faina,si am fost obligata sa mai pun lichid in care am dizolvat si zaharul,care este in lista dar in explicatii nu am inteles cand se pune…pana la urma a iesit bine…ati sarit ceva sau am gresit eu?merci

  5. 5

    @auramihaera buna ziua! Cu zaharul imi cer scuze si multumesc ca m-ai atentionat, am uitat sa-l includ in explicatie. Se pune dupa ce ai framantat faina cu untul si de preferat foloseste zahar pudra. Apoi urmeaza cacao si ouale.
    Acest gen de aluat are o consistenta nisipoasa si ai impresia ca mai cere lichid. Dar daca se mai intampla, in generat la acest aluat cu care poti face si alte prajituri, poti sa mai adaugi fie inca un ou sau 1-2 linguri de smantana. Apa intareste aluatul si nu se taie frumos.
    Multumesc ca ma urmaresti si te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.